Τα Βασικά Σημεία Και Σημάδια Ελέγχου Της Υγείας Των Ανδρών

Υπάρχουν επτά συνιστώμενες εξετάσεις ανίχνευσης υγείας που όλοι οι άνδρες θα πρέπει να εξετάσουν λαμβάνοντας υπόψη την καλή τους υγεία και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Και οι επτά εξετάσεις μπορεί να μην ισχύουν σε όλους τους άνδρες. Τέσσερις από αυτές τις εξετάσεις, ωστόσο, ισχύουν για όλους τους άνδρες σε διαφορετικές ηλικίες.

Δοκιμές ελέγχου της υγείας για τη χοληστερόλη

Οι περισσότεροι άντρες απλά δεν πιστεύουν ότι έχουν υψηλή χοληστερόλη και δεν παίρνουν το χρόνο να το ελέγξουν.

Για τους περισσότερους άντρες, θα πρέπει να ελέγχετε τη χοληστερόλη σας κάθε 5 χρόνια ξεκινώντας από τις 35.

Ωστόσο, εάν καπνίζετε, πάσχετε από διαβήτη ή εάν η καρδιακή νόσο τρέχει στην οικογένειά σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη δοκιμασία σε νεαρή ηλικία 20 ετών.

Εάν είστε υπέρβαροι – πρέπει να πάρετε αυτό το έλεγχο μέχρι τώρα δεν έχει σημασία τι ηλικία σας.

Δοκιμάζοντας την αρτηριακή σας πίεση

Πρέπει να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας. Οι μηχανές αρτηριακής πίεσης στο γωνιακό φαρμακείο μπορεί να χρειάζονται βαθμονόμηση και δεν είναι ακριβείς.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν έχει συμπτώματα και δεν θα γνωρίζετε καν ότι έχετε κάποιο πρόβλημα μέχρι να είναι πολύ αργά και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο σας κόβει στα γόνατα.

Διαλογή υγείας για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ο κανονικός έλεγχος του καρκίνου του παχέος εντέρου θα πρέπει να ξεκινά από το 50. Υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη διαθέσιμων εξετάσεων, οπότε μην βγείτε έξω. Απλώς να το τελειώσετε.

Διαγνωστικός έλεγχος του διαβήτη

Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη, ο γιατρός σας θα δοκιμάσει για τον διαβήτη. Αν είστε υπέρβαρος, ο γιατρός σας πιθανότατα θα τρέξει αυτή την οθόνη ταυτόχρονα με τον έλεγχο της χοληστερόλης.

Έλεγχος του καρκίνου του προστάτη

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα πιθανά οφέλη και τις βλάβες του προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του προστάτη εάν σκέφτεστε να έχετε ένα τεστ αντιγόνου ειδικού προστάτη (PSA) ή ψηφιακή ορθική εξέταση (DRE).

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Πρέπει να είστε μπροστά με το γιατρό σας σε αυτό το θέμα. Πρέπει επίσης να εξετάσετε το πρόβλημα του HIV εάν είχατε ποτέ μετάγγιση αίματος. Η απόκρυψη του κεφαλιού σας στην άμμο της άρνησης δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα της κατάστασης.

Παρουσίαση κατάθλιψης

Αυτό είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο θέμα μετά από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Πολλοί άνδρες ανατράφηκαν για να “δαγκώσουν τη σφαίρα” και να παραμείνουν ήσυχοι για τυχόν προβλήματα που έχουν. Οι γενιές των γυναικών παραπονέθηκαν ότι οι άνδρες τους απλώς δεν μοιράζονται τα θέματα υγείας που τους απασχολούν.

Βασικά σημεία για έλεγχο πριν και μετά τον γιατρό.

Όλοι περνούν περιόδους κατάθλιψης περιστασιακά και για τους περισσότερους ανθρώπους αυτές οι περίοδοι διαρκούν μόνο για λίγες μέρες και είναι εύκολο να πεις τον λόγο για τον οποίο είσαι καταθλιπτικός. Υπάρχουν ορισμένοι “αποδεκτοί” λόγοι για την κατάθλιψη – απώλεια θέσης εργασίας, ασθένειας ή θανάτου ενός αγαπημένου ατόμου, ή άγχος εργασίας μόνο για να αναφέρουμε μερικές.

Ωστόσο, εάν αισθανθήκατε θλιβερή ή απελπιστική ή έχετε ελάχιστο ενδιαφέρον ή ευχαρίστηση να κάνετε τα πράγματα ή εάν απλά θέλετε να κοιμηθείτε όλη την ώρα για μια περίοδο 2 εβδομάδων κατ ‘ευθείαν, μιλήστε στο γιατρό σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι με λίγη βοήθεια μπορείτε να επιστρέψετε στον κανονικό σας ευτυχισμένο εαυτό.

Μην αφήνετε το γιατρό σας να σας βάλει μόνο σε αντικαταθλιπτικά

Λαμβάνοντας χάπια χωρίς να κάνετε κάτι για να αλλάξετε την κατάσταση ή η στάση σας θα επιδεινώσει μόνο μακροπρόθεσμα.

Θυμηθείτε παιδιά, οι πραγματικοί άντρες φροντίζουν τον εαυτό τους για να φροντίσουν τους άλλους. Οι πραγματικοί άντρες ζητούν βοήθεια και οδηγίες όταν χρειάζεται. Οι πραγματικοί άνδρες λαμβάνουν μέτρα για να ασφαλίσουν ότι θα είναι γύρω για να αναπηδήσουν τους γέροντες τους στο γόνατό τους.

Σχολιάστε