Τροφές Για Καλή Λειτουργία Του Προστάτη

Ο αδένας του προστάτη έχει τη φήμη του καταστροφέα της υγείας. Η υπερτροφία του προστάτη, που επηρεάζει σχεδόν κάθε ηλικιωμένο αρσενικό, στραγγαλίζει την ουρήθρα. 

Αυτή η ενοχλητική κατάσταση καθιστά δύσκολη την ούρηση και αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης και βλάβης των νεφρών.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές καλές τροφές που μπορεί να αποτελούν ήδη μέρος της καθημερινής σας διατροφής και μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της εμφάνισης προβλημάτων του προστάτη.

Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν κάνετε χρήση του Titan Gel, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν θα έχετε προβλήματα μετά από οποιαδήποτε μεγέθυνση του μορίου σας.

Τροφές Για Προστάτη

Οι ντομάτες, τα καρπούζια, το κόκκινο γκρέιπφρουτ, η παπάγια και τα κόκκινα μούρα είναι όλες μεγάλες πηγές λυκοπενίου, μιας φυτικής χρωστικής που προάγει την υγεία, γνωστή για την ικανότητά της να καταπολεμά τον καρκίνο. Προωθεί επίσης ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην υποστήριξη της υγείας του προστάτη στους άνδρες.

Αν και τα φρέσκα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, το λυκοπένιο στις μαγειρεμένες ντομάτες απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα. Είναι επίσης σύμμαχός σας στη μάχη ενάντια στις καρδιακές παθήσεις.

Η κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά πολλών άλλων φλαβονοειδών, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση ή στην πρόληψη πολλών διαφορετικών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του προστάτη. Λειτουργεί επίσης ως αντιισταμινικό και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες στην ανακούφιση του πόνου ενός φλεγμονώδους προστάτη.

Τα τρόφιμα πλούσια σε κουερσετίνη περιλαμβάνουν μήλα, μαύρο και πράσινο τσάι, κρεμμύδια, σμέουρα, κόκκινο κρασί, κόκκινα σταφύλια, εσπεριδοειδή, μπρόκολο και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και κεράσια. Η κουερσετίνη μπορεί επίσης να βρεθεί στο μέλι και το χυμό, συμπεριλαμβανομένου του τύπου από ευκάλυπτο και λουλούδια δέντρων τσαγιού.

Είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε να έχετε μια υγιή ισορροπία τροφίμων για να διατηρήσετε τον προστάτη σας υγιή, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε από ξηρούς καρπούς και σπόρους και να πίνετε πολλά καθαρά υγρά για να ξεπλύνετε την ουροδόχο κύστη.

Χειρουργικές Επιλογές

Η ρομποτική χειρουργική του προστάτη είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί τεχνολογία υποβοηθούμενη από ρομπότ για την εκτέλεση πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων.

Το ρομπότ, που ελέγχεται από χειρουργό, είναι σε θέση να κάνει ακριβείς και ακριβείς κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου επιπλοκών και στη βελτίωση της έκβασης της επέμβασης. Αυτός ο τύπος χειρουργικής έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια λόγω της ακρίβειας και της ασφάλειάς του.

Προσέξτε Τις Λοιμώξεις

Η ουρολοίμωξη (UTI) είναι μια λοίμωξη σε οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος, αλλά πιο συχνά εμφανίζεται στην ουροδόχο κύστη. Οι ουρολοιμώξεις προκαλούνται συνήθως από βακτήρια που εισέρχονται στο σώμα στην ουρήθρα.

Οι περισσότερες ουρολοιμώξεις δεν είναι επιπλοκές και μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά. Πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρικές λοιμώξεις, σήψη ή δηλητηρίαση αίματος.

Τα συμπτώματα μιας λοίμωξης της ανδρικής ουροδόχου κύστης είναι:

  • αίμα στα ούρα,
  • πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης,
  • πόνος κατά την ούρηση,
  • πυρετός.

Οι ανδρικές λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης συμβαίνουν όταν η επένδυση της ουροδόχου κύστης ερεθίζεται επειδή έχει έρθει σε επαφή με βακτήρια από άλλη πηγή, όπως τα ούρα ή τα γύρω κύτταρα του δέρματος.

Αυτός ο ερεθισμός κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαρρέουν υγρό στην επένδυση της ουροδόχου κύστης, η οποία στη συνέχεια ερεθίζει περισσότερα κύτταρα, προκαλώντας τη διαρροή υγρού και στην περιοχή. Αυτά τα υγρά στη συνέχεια αναμειγνύονται μαζί με τα ούρα για να δημιουργήσουν μια θολή ουσία

Προσπαθήστε να αποφύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τα πικάντικα τρόφιμα. Η διατήρηση του βάρους σας υπό έλεγχο θα βοηθήσει επίσης στη διατήρηση ενός υγιούς προστάτη.

Σχολιάστε