Θεραπεία Αντικατάστασης Αρσενικής Ορμόνης: Andropause

Η τεστοστερόνη είναι ένας σημαντικός παίκτης στο σύνθετο mielu των ορμονών (κυτταρικοί αγγελιοφόροι) που κατευθύνουν το σώμα μας για να λειτουργήσει. Σε άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών, υπάρχει σημαντική μείωση αυτού του επιπέδου αυτής της ορμόνης.

Μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε ταμπού να αντικαταστήσει αυτή τη σημαντική ορμόνη. Αλλά σήμερα οι ειδικοί αντι-γήρανσης της προοπτικής σκέψης συνειδητοποιούν ποιες επιστημονικές μελέτες μας δίδαξαν την τελευταία δεκαετία.

Όπως και με τις γυναίκες που έχουν περάσει από την αλλαγή της ζωής, η αντικατάσταση των σεξουαλικών ορμονών (οιστρογόνο, προγεστερόνη και τεστοστερόνη) θέτει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη της οστεοπόρωσης, η πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και η αύξηση της γνωστικής λειτουργίας.

Θεραπεία Αντικατάστασης Αρσενικής Ορμόνης

Ομοίως για τα μεγαλύτερα αρσενικά άτομα τα οφέλη από την προσθήκη τεστοστερόνης κάτω από προσεκτική διαχείριση των ιατρών αποτελούν κρίσιμη πτυχή της διατήρησης της καλής υγείας.

Επιθυμώ σε αυτό το άρθρο να διαλύσω κάποιες παρανοήσεις σχετικά με την θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης και να παράσχει έναν κατάλογο στους αναγνώστες των πλεονεκτημάτων αυτής της απλής και ασφαλούς θεραπείας.

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν τεράστια στοιχεία στην επιστημονική βιβλιογραφία ότι η τεστοστερόνη δεν προκαλεί καρκίνο του προστάτη. Στην πραγματικότητα είναι η άνιση ισορροπία οιστρογόνου στον άνθρωπο που εμπλέκεται στον καρκίνο του προστάτη.

Η προειδοποίηση εδώ είναι ότι όταν υπάρχει καρκίνος του προστάτη, η τεστοστερόνη, η οποία είναι μια αναβολική (οικοδομική) ορμόνη, μπορεί να προάγει την ανάπτυξη του καρκίνου, αλλά αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, ακόμη και στον ιατρικό τομέα, δεν προκαλεί καρκίνο. Με την πρόοδο της ηλικίας Τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν ενώ τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται και ανταγωνίζονται για θέσεις πρόσδεσης στον αδένα του προστάτη καθώς και άλλα κύτταρα του σώματος που προκαλούν ορμονικό χάος.

Τέτοια προβλήματα όπως αύξηση του λιπώδους ιστού με παχυσαρκία στο μεσαίο τμήμα, μείωση της μυϊκής μάζας, γενικευμένες ορμονικές ανισορροπίες (αυξητική ορμόνη, οιστρογόνο, θυρεοειδής), κατάθλιψη, αυξημένη χοληστερόλη και λιπιδική δυσλειτουργία, ανισορροπία γλυκόζης και ινσουλίνης, μειωμένη ελαστικότητα της στεφανιαίας αρτηρίας, η πίεση και η απώλεια ενός αισθήματος ευεξίας είναι αποτέλεσμα χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης.

Η συμπλήρωση της τεστοστερόνης στους κατάλληλους υποψήφιους αντιστρέφει αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι τόσο απλή όσο η λήψη ενός χαπιού. Υπάρχουν στο σώμα μας ένζυμα που μπορούν να αλλάξουν την εξωγενή τεστοστερόνη σε άλλες ανεπιθύμητες ορμόνες όπως η οιστροδιόλη και η DHT. Ως εκ τούτου, ένας γιατρός που καταλαβαίνει την πράξη εξισορρόπησης και έχει την ικανότητα να παρακολουθεί αυτές τις άλλες ορμόνες είναι καλύτερο να θεραπεύσει μια τέτοια διαταραχή.

Μαζί με τη σωστή τρόπο αντικατάστασης (κρέμα, γέλη ή έμπλαστρο) υπάρχουν και άλλες σκέψεις που σταματούν την τάση της μετατροπής της τεστοστερόνης και αυτές συνήθως συμπληρώνονται μαζί με την τεστοστερόνη. Τέτοια συμπληρώματα είναι Saw palmetto, ψευδάργυρος και εκχύλισμα τσουκνίδας για να αναφέρουμε μερικά. Σε πρόσφατη μελέτη του Titan Gel, μετά από περίοδο 12 μηνών, η κατάθλιψη μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ με αντικατάσταση τεστοστερόνης μόνο.

Και πάλι οι άνδρες με καταγγελίες κόπωσης που έλαβαν τεστοστερόνη σε μία μελέτη είχαν συμπτώματα κόπωσης από 79% έως 10%. Μια έρευνα ιατρικής βιβλιογραφίας της Medline αποκαλύπτει πολλά θετικά αποτελέσματα της αντικατάστασης της τεστοστερόνης. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το σώμα τους, υπάρχει στο μηχάνημα Saleeby Longevity Institute, ένα μη επεμβατικό κιτ δοκιμών στο σπίτι το οποίο επιτρέπει στους άνδρες να αξιολογούν τα επίπεδα τεστοστερόνης που κυκλοφορούν.

Σχολιάστε