Προσοχή Σε Αυτά Τα Σημαντικά Συμπτώματα – Κάτι Κρύβουν

Ρινική συμφόρηση, πονοκεφάλους, φτάρνισμα, κόπωση, πονόλαιμος, φαγούρα στα μάτια. αυτά είναι τα κοινά συμπτώματα τοξικής μούχλας. Αλλά, αυτά είναι επίσης τα τακτικά συμπτώματα πολλών άλλων πραγμάτων. Πώς μπορείτε να πείτε εάν είναι ένα σύμπτωμα τοξικής μούχλας;

Προσοχή σε σημαντικά συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια αλλεργική αντίδραση σε μούχλα που μοιάζει έντονα με ένα μικρό κρύο ή κόλπο κόλπο. Μπορεί να πάρετε μια μικρή συμφόρηση ή φτάρνισμα. Μπορεί να έχετε πονοκέφαλο και να αισθάνεστε κουρασμένοι. Η κνησμό ή η δύσπνοια μπορεί να προκληθούν από οποιουσδήποτε παράγοντες.

Είναι ένα σύμπτωμα τοξικής μούχλας;

Πρόσφατα, έχουμε όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο τα περιβάλλοντά μας επηρεάζουν την υγεία μας. Όλοι γνωρίζουν ότι ο αμίαντος στα παλιά κτίρια έχει προκαλέσει χιλιάδες ανθρώπους να αναπτύξουν απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας. Αλλά λίγοι θεωρούν ότι η μούχλα αποτελεί απειλή σε αυτό το επίπεδο.

Το γεγονός είναι ότι το τοξικό καλούπι μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες, στο νευρικό σύστημα, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στα εσωτερικά όργανα και στον εγκέφαλο. Μεταξύ των πιο δυσμενών συμπτωμάτων της τοξικής δηλητηρίασης από μούχλα είναι απώλεια μνήμης, διαταραχές της διάθεσης και πιθανώς καρκίνο του ήπατος και των νεφρών (https://www.titangel.gr/mi-xeirourgikes-liseis-karkino-prostati/).

Έτσι, μούχλα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα

Αλλά, πώς εντοπίζετε τα προβλήματα υγείας σας ως μούχλα; Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Ζείτε σε ένα υγρό περιβάλλον; Εάν ζείτε σε ένα μέρος όπου υπάρχει πολλή υγρασία, πιθανότατα έχετε μούχλα αυξάνεται στο σπίτι σας. Παρακολουθήστε τα πιο βρεγμένα μέρη του σπιτιού, όπως το μπάνιο και η κουζίνα.
  • Υπήρξε ζημιά στο νερό, πλημμύρες ή ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο υγρασίας μέσα ή κοντά στο σπίτι σας; Εάν οποιαδήποτε ζημιά στο νερό δεν καθαριστεί και αποξηρανθεί σωστά, θα είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα. Διαρροή σωλήνες, κακές στέγες, ραγισμένες καμινάδες και οποιοδήποτε μέρος όπου η βροχή μπορεί να εισέλθει είναι τέλειοι χώροι για να αναπτυχθεί η μούχλα.
  • Ξαφνικά έχετε συμφόρηση ή έχετε άλλα συμπτώματα όταν εισέρχεστε σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε μούχλα είναι να ακολουθήσετε απλά τη μύτη σας. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πότε εμφανίζετε αυτά τα συμπτώματα. Εάν μπορείτε να εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή χώρο στο σπίτι, έχετε βρει το καλούπι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από ήπια αλλεργία στο καλούπι, αλλά η μούχλα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη εάν:

  • Υπάρχουν ηλικιωμένοι ή παιδιά στο σπίτι. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε αυτούς. Το τοξικό καλούπι μπορεί να επηρεάσει την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι που μπορεί να είναι θανατηφόρο για τους ηλικιωμένους. Εάν τα παιδιά εκτίθενται τακτικά σε μούχλα, μπορούν να αναπτύξουν δια βίου προβλήματα υγείας.
  • Πάσχετε από άσθμα ή άλλη αναπνευστική ασθένεια. Το καλούπι θα επιφέρει επιθέσεις άσθματος και θα εντείνει τα προβλήματα αναπνοής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σπόρια των καλουπιών εισέρχονται συνήθως στο σώμα μέσω των πνευμόνων. Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά πολλοί ιατρικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η μούχλα μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην ανάπτυξη του άσθματος στα παιδιά.
  • Το καλούπι είναι τοξικό. Το τοξικό καλούπι είναι σπάνιο, αλλά τα συνηθέστερα κοινά προβλήματα υγείας διαπιστώνονται ότι είναι τοξικά που σχετίζονται με τη μούχλα.

Ορισμένες ποικιλίες μούχλας περιέχουν μυκοτοξίνες στα σπόρια τους, τα οποία καταστρέφουν τον ιστό των κυττάρων και καταστρέφουν τις απολήξεις των νεύρων. Το τοξικό καλούπι είναι σπάνιο αλλά πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Οι περισσότερες περιπτώσεις δηλητηρίασης με τοξικές μούχλες εντοπίστηκαν σε πολύ παλιά κτίρια, συχνά σε δημόσιες εγκαταστάσεις όπως σχολεία και χώρους εργασίας.

Όπου βρίσκεστε μούχλα, να το εξαλείψετε αμέσως και να λάβετε μέτρα για να μην το αυξήσετε. Το κλειδί για την καταπολέμηση των προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τη φόρμα είναι απλή πρόληψη.

Σχολιάστε