Σεξ Μετά Από Καρδιακή Προσβολή;

Το να κάνεις έρωτα είναι εξαιρετικά απίθανο να προκαλέσει μια δεύτερη καρδιακή προσβολή σε άνδρες που είχαν υποστεί, σύμφωνα με μια έκθεση στο Journal of the American Medical Association. Οι άνδρες που είναι πιο πιθανό να υποστούν δεύτερη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της ερωτικής αγάπης είναι εκείνοι που δεν ασκούνται.

Αφού αναρρώσει από καρδιακή προσβολή, ο μέσος άντρας κάνει την αγάπη μόνο το ήμισυ τόσο συχνά όσο έκανε πριν από την καρδιακή προσβολή, όχι λόγω τυχόν εγγενών προβλημάτων στην καρδιά του, αλλά λόγω του φόβου ότι θα προκαλέσει άλλη επίθεση

Δυστυχώς, το 70 τοις εκατό των θυμάτων καρδιακής προσβολής δεν λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με την αγάπη μετά την ανάρρωσή τους. Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, λιγότερο από το 12 τοις εκατό των θυμάτων καρδιακής προσβολής είχαν πόνο στο στήθος ενώ έκαναν έρωτα, ενώ περισσότερο από το 36 τοις εκατό είχαν πόνο στο στήθος ενώ οδηγούσαν ένα στάσιμο ποδήλατο.

Η αγάπη δεν απαιτεί να είστε σε φόρμα. Χρειάζεται πολύ λίγη ενέργεια για να κάνει έρωτα. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να κάνετε έρωτα με ασφάλεια εάν μπορείτε να ανεβείτε δύο πτήσεις από σκάλες, μια δραστηριότητα που απαιτεί την ίδια ποσότητα ενέργειας

Εάν είχατε καρδιακή προσβολή, ρωτήστε το γιατρό σας, ο οποίος πιθανότατα θα συστήσει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα άσκησης για να μάθετε πόση άσκηση μπορεί να ανεχθεί η καρδιά σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ελεγχόμενης άσκησης για να ενισχύσετε την καρδιά σας.

Ένας διάσημος ερευνητής καρδιών, ο David Kritchevsky του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, έγραψε:

  • Οι καρδιακοί παλμοί παραμένουν σε κανονικό ρυθμό,
  • Όταν κάποιος ξαπλώνει με σύντροφο.
  • Όμως, στη φωλιά ενός άλλου,
  • φλερτάρει με καρδιακή ανακοπή.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της αγάπης είναι να μείνετε με τον κανονικό σας σύντροφο. Η ενοχή και ο ενθουσιασμός είναι πολύ πιο σημαντικοί στην πρόκληση καρδιακών προσβολών από το επιπλέον έργο του έρωτα. Μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή της Emery ανέφερε ότι όταν ένας άντρας ερωτεύτηκε τη γυναίκα του, οι καρδιακοί παλμοί του ήταν κανονικοί και ο παλμός του δεν ξεπέρασε ποτέ τους 100 παλμούς το λεπτό. 

Όταν ερωτεύτηκε την ερωμένη του, η καρδιά του χτύπησε ακανόνιστα περισσότερο από l30 φορές το λεπτό. Μια μελέτη στο ιαπωνικό περιοδικό νομικής ιατρικής έδειξε ότι πάνω από το 80 τοις εκατό των ανδρών που πέθαναν κατά τη διάρκεια της ερωτικής αγάπης δεν έκαναν έρωτα στις γυναίκες τους. 

Σημείωση: Η υγεία του προστάτη είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους άνδρες. Ο αδένας του προστάτη βοηθά στην παραγωγή σπέρματος και μπορεί να επηρεαστεί από έναν αριθμό παραγόντων όπως η διατροφή και η άσκηση. Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής αποτελείται από θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν φυσικά τη λειτουργία του προστάτη, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου, του σεληνίου, του λυκοπενίου και της βιταμίνης Α.

Σχολιάστε