Ποιο Είναι Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα Των Γηρατειών Στον Άνδρα;

Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα Των Γηρατειών

Η πρώτη ερώτηση που ένας άντρας ρωτά για την αρσενική εμμηνόπαυση είναι συνήθως σχετικά με τη μείωση της σεξουαλικής λειτουργίας. Μπορώ να συνεχίσω να εκτελώ; Θα απολαύσω ακόμα το σεξ; Θα κάνει το σεξ να μοιάζει και στο μέλλον;

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, για να δώσουμε λίγο θάρρος στους μεγαλύτερους, ότι υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα να εμφανίσει κανείς στυτική δυσλειτουργία ακόμα και πολύ πριν τα 30 του!

Κάπου είναι 40 ετών του, ίσως 50, ένας άνθρωπος μπορεί να παρατηρήσει ότι τα πράγματα δεν είναι τα ίδια όπως ήταν στο υπνοδωμάτιο και αρχίζει να ανησυχεί. Ενώ τα συμπτώματα αρσενικής εμμηνόπαυσης δεν αφορούν μόνο το σεξ, οι ανησυχίες σε αυτόν τον τομέα είναι πραγματικές και με λόγο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο, ίσως μέχρι και 30 εκατομμύρια άνδρες θα υποφέρουν από κάποια στυτική δυσλειτουργία, το πιο αναγνωρισμένο σύμπτωμα της αρσενικής εμμηνόπαυσης. Και αν προστεθούν τα άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, είναι σαφές ότι δεκάδες εκατομμύρια άνδρες στα 40 και άνω τους μπορεί να χρειαστούν θεραπεία.

Εδώ είναι τα κοινά συμπτώματα της αρσενικής εμμηνόπαυσης (που ονομάζονται επίσης andropause):

  • Η μείωση του σεξουαλικού δίσκου – όχι μόνο ο άντρας έχει μικρότερο ενδιαφέρον για το σεξ, αλλά θα κάνει και σεξ λιγότερο συχνά. Από ένα μέσο όρο 3-4 φορές την εβδομάδα στα 20 του, η σεξουαλική συχνότητα μειώνεται περίπου μία φορά την εβδομάδα περίπου στα πενήντα του, σε 1-2 φορές το μήνα στα τέλη του εβδομήντα. Ένα από τα σχετικά συμπτώματα της αρσενικής εμμηνόπαυσης είναι ότι το φύλο γίνεται λιγότερο ευχάριστο για τον άνδρα.
  • Κόπωση και λιγότερη ενέργεια – μια φορά που είναι σε θέση να είναι εν κινήσει όλη την ημέρα και στη νύχτα, τώρα ο ρυθμός δραστηριότητας του αρσενικού επιβραδύνεται σημαντικά. Η ίδια σωματική δραστηριότητα διαρκεί πλέον με πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.
  • Σύνθεση σώματος – αν ο άνθρωπος είναι καθιστικός, θα χάσει περίπου το 10% της άπαχης σωματικής μάζας του κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία 30. Η απώλεια άγριου σωματικού βάρους σημαίνει απώλεια μυών! Αυτή η απώλεια μυών συνοδεύεται γενικά από την αύξηση της λιπώδους μάζας και από την τάση να γίνονται παχύσαρκοι. Και η παχυσαρκία σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας και ευεξίας.
  • Ξεχασμός, αδυναμία συμπύκνωσης – αν και μπορεί κανείς να ξεχάσει περιστασιακά, υπάρχει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην ικανότητα να θυμόμαστε στην αρσενική εμμηνόπαυση. Και γίνεται πιο δύσκολο να επικεντρωθεί, το οποίο είναι συνήθως ένα από τα δυνατά σημεία ενός ανθρώπου.
  • Συναισθήματα θυμού, άγχους, κατάθλιψης, ευερεθιστότητας – γεγονότα ή πράξεις άλλων που κάποτε αντιμετωπίστηκαν εύκολα από το αρσενικό τώρα γίνονται πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν όταν έχουν συμπτώματα αρσενικής εμμηνόπαυσης.
  • Δυσκολίες στην ποιότητα του ύπνου – ο ύπνος, ειδικά ο αδιάλειπτος βαθύς ύπνος, είναι η στιγμή που το σώμα επισκευάζεται και ετοιμάζεται για ένα άλλο ταξίδι την επόμενη μέρα. Στην αρσενική εμμηνόπαυση, ο άνδρας μπορεί να έχει δυσκολία να κοιμηθεί, μπορεί να μην κοιμηθεί καλά και μπορεί να έχει έναν ανήσυχο χρόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους του ύπνου πριν ξυπνήσει. Η μη επαρκής ποιότητα ύπνου με την πάροδο του χρόνου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
  • Σύγχυση, ανακριβότητα, κατώτερη αυτοπεποίθηση – μέρος της ύπαρξης ενός υγιούς ανδρικού είναι η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η αποτελεσματικότητα, η ικανότητα, η εξουσία και η επίτευξη. Μια συνέπεια της βίαιης εμμηνόπαυσης είναι η διάβρωση αυτών των κρίσιμων πτυχών του να είσαι άνδρας.
  • Οστεοπόρωση, αυξημένος κίνδυνος κατάγματος των οστών – παρόλο που ένας άντρας αρχίζει να χάνει σημαντικά την οστική μάζα αργότερα στη ζωή του από τη μέση γυναίκα, η οστική απώλεια θα συμβεί και μπορεί να θεωρηθεί ένα άλλο από τα συμπτώματα της αρσενικής εμμηνόπαυσης. Οι γυναίκες συχνά αρχίζουν να χάνουν την οστική μάζα ήδη από την ηλικία των τριάντα ετών, ενώ η οστική απώλεια αρχίζει αργότερα στη ζωή για έναν άνδρα.

Η ύπαρξη συμπτωμάτων αρσενικής εμμηνόπαυσης και η απώλεια της σεξουαλικότητας σχετίζονται με παράγοντες που περιλαμβάνουν ορμονικά, διανοητικά και φυσιολογικά προβλήματα.

Τα μειωμένα επίπεδα ορμονών, ειδικά η τεστοστερόνη, θα δημιουργήσουν σίγουρα τον όλεθρο στη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ ή τη σεξουαλική δραστηριότητα είναι το άγχος, η παχυσαρκία, η κατάχρηση οινοπνεύματος και καπνού, η σωματική αδράνεια, οι ασθένειες και οι παρενέργειες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους συχνότερους καρκίνους στους άνδρες με σχεδόν 233.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι μια δίαιτα πλούσια σε ζωικό λίπος και χαμηλή σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός άνδρα για καρκίνο του προστάτη κατά 44%.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε μια σειρά από βιολογικά, vegan, χωρίς γλουτένη τρόφιμα που έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν τη λειτουργία του προστάτη.

Οι άντρες σε ηλικία 40 ετών και άνω πρέπει απλώς να δέχονται αυτά τα είδη συμπτωμάτων της ανδρικής εμμηνόπαυσης ως “τι περιμένετε – γερνάτε”; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Υπάρχουν βήματα που μπορούν να πάρουν οι άνδρες άνω των 40 ετών που μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν υγιείς, γεμάτοι ενέργεια και ενεργό – συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικά ενεργών – για τις επόμενες δεκαετίες.

Σχολιάστε