Ο Πριαπισμός, Μια Παρατεταμένη Και Επίπονη Στύση Του Πέους

Οι άνδρες μπορεί να λατρεύουν τη φαντασία μιας ισχυρής και μεγάλης διάρκειας στύσης οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή χρειάζονται, αλλά τι γίνεται με μια επίμονη στύση που διαρκεί από αρκετές ώρες έως μερικές ημέρες; Πίστεψέ με, συμβαίνει!

Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλική ευχαρίστηση ή τη μεγάλη απόδοση ισχύος με τη χρήση Τίταν Τζελ, αυτός ο τύπος στύσης ονομάζεται πριαπισμός, είναι οδυνηρός και εμφανίζεται χωρίς σεξουαλική διέγερση. Η κατάσταση αναπτύσσεται λόγω του παγιδευμένου αίματος στο πέος που δεν απομακρύνεται και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη στυτική δυσλειτουργία εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως.

Τώρα επιτρέψτε μου να σας πω γιατί αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη ζωή ενός ανθρώπου ονομάζεται Πριαπισμός. 

Ο πριαπισμός πήρε το όνομά του από τον Priapus, τον Έλληνα θεό της γονιμότητας και τον γιο της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα. Τα αγάλματα και οι φωτογραφίες του Priapus του έδειχναν πάντα ότι είναι αρκετά προικισμένοι και, φαινομενικά, διαρκώς όρθιοι αρσενικό όργανο. Γλυπτά του Priapus με μεγάλα γεννητικά όργανα τοποθετήθηκαν σε ορυζώνες για να εγγυηθούν μια άφθονη καλλιέργεια και χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και ως σκιάχτρο και το όρθιο πέος του θεωρήθηκε για να τρομάξει τους κλέφτες. 

Ο πριαπισμός από ιατρική άποψη είναι μια επώδυνη και δυνητικά επιβλαβής ιατρική κατάσταση στην οποία το όρθιο πέος δεν επιστρέφει στην χαλαρή του κατάσταση παρά την απουσία τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής διέγερσης εντός τεσσάρων ωρών. Είναι όντως επείγουσα ιατρική κατάσταση και χρειάζεται κατάλληλη θεραπεία από εξειδικευμένο ιατρό.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των βρεφών. Ωστόσο, είναι πιο συχνή μεταξύ των ηλικιών 5 έως 10 ετών και 20 έως 50 ετών. 

Μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τον πριαπισμό σε χαμηλή ροή και υψηλή ροή με βάση δύο διαφορετικούς λόγους. Όταν το αίμα παγιδεύεται στο θάλαμο στύσης ενός κατά τα άλλα υγιούς ατόμου χωρίς γνωστό λόγο, είναι ο πριαπισμός χαμηλής ροής. Αυτός ο τύπος πριαπισμού μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα δρεπανοκυτταρικής νόσου, λευχαιμίας (καρκίνου αίματος) ή ελονοσίας. 

Ο πριαπισμός υψηλής ροής είναι σπάνιος και λιγότερο οδυνηρός, γενικά προκαλείται από ρήξη της αρτηρίας από τραυματισμό στο πέος ή από την περιοχή μεταξύ του όσχεου και του πρωκτού με αποτέλεσμα μη φυσιολογική ροή αίματος στο πέος. 

Άλλες αιτίες του πριαπισμού περιλαμβάνουν τραύμα στον νωτιαίο μυελό ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, δαγκώματα αράχνης μαύρης χήρας, δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά, αντιπηκτικά και κορτικοστεροειδή. 

Ο πριαπισμός απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα για την αποφυγή θανατηφόρων συνεπειών της μόνιμης στυτικής δυσλειτουργίας. Η στύση μπορεί να μειωθεί εύκολα εάν το άτομο υποβληθεί σε θεραπεία εντός 6 ωρών από τη στύση και σε περίπτωση που η στύση έχει διαρκέσει λιγότερο από τέσσερις ώρες, τα αποσυμφορητικά φάρμακα μπορεί να παραπλανήσουν τη ροή του αίματος στο πέος και πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε το Τίταν Τζελ.

Ο πάγος που εφαρμόζεται στο περίνεο και το πέος μπορεί να μειώσει το πρήξιμο στην κατάσταση πριν από τη φαρμακευτική αγωγή. Σε σοβαρές καταστάσεις, μπορεί να απαιτείται ενδοφλέβια ένεση, αναρρόφηση και χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία του πριαπισμού. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όσο περισσότερο καθυστερεί η ιατρική φροντίδα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μόνιμης στυτικής δυσλειτουργίας.