Η Περιτομή Στους Άνδρες Μπορεί Να Μειώσει Τον Κίνδυνο Του AIDS

Περιτομή Στους Άνδρες

Η περιτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση της ακροποσθίας (πρήξιμο) του πέους. Το μεγαλύτερο μέρος της περιτομής σε αγόρια βρέφη γίνεται συνήθως για πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους, αλλά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η λειτουργία παρέχει κάποια ιατρικά πλεονεκτήματα.

Όσον αφορά τα ιατρικά πλεονεκτήματα της περιτομής, η άποψη των γιατρών είναι διαιρεμένη, πολλά από τα οποία έδειξαν ότι τα ιατρικά πλεονεκτήματα θεωρούνται ελαφρά, επειδή οι συνθήκες όπως η φαιμώδης και ο καρκίνος του πέους είναι σπάνιες ακόμη και στους άντρες που δεν έχουν περιτομή. Το ένα μετά το άλλο, είπαν, τα μικρά οφέλη της περιτομής φαίνονται να αντισταθμίζονται από τους μικρούς κινδύνους, οπότε αυτή η λειτουργία δεν είναι ούτε ουσιαστική ούτε επιζήμια για την υγεία ενός αγοριού.

Πρόσφατα, μια μελέτη που εκδόθηκε στο The Wall Street Journal, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η περιτομή των ανδρών μειώνει τον κίνδυνο ότι οι άνδρες θα συρρικνώσουν τον ιό HIV μέσω της σεξουαλικής επαφής με μολυσμένες γυναίκες κατά περίπου 70%.

Μια μελέτη για περισσότερους από 3.000 περιτομημένους άνδρες στη Νότια Αφρική πραγματοποιήθηκε από τη γαλλική υπηρεσία AIDS και ιογενή ηπατίτιδα. Τα δεδομένα, που περιγράφονται σε συνέδριο στη Βραζιλία, υποδεικνύουν ότι η περιτομή θα μπορούσε να αποβεί αποτελεσματική στην πρόληψη της διάδοσης του ιού HIV στους άνδρες και δείχνει ότι η περιτομή των ανδρών προκάλεσε περίπου επτά από τις 10 λοιμώξεις.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι χρειάζονται περισσότερες δοκιμές προτού το συστήσουν ως μέθοδο προστασίας από το AIDS. Για να υπάρξει πλήρες συμπέρασμα, διεξάγονται περαιτέρω δοκιμές στην Ουγκάντα ​​και την Κένυα για να μετρηθεί η επίδραση της περιτομής σε άλλους πληθυσμούς.

Σχολιάστε