Σε Ποιες Περιπτώσεις Είναι Απαραίτητη Η Περιτομή;

Είχα το προνόμιο να ακούω μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη σε μια ολιστική εκδήλωση για κάτι που ποτέ δεν σκέφτηκα πραγματικά, η πρακτική της περιτομής στα αρσενικά μωρά στις ΗΠΑ έμαθα ότι οι γιατροί το κάνουν αυτό σε τακτική βάση, χρεώνοντας οπουδήποτε μεταξύ $ 150 και $ 300 ανά αρσενικό μωρό όχι μόνο να αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος του πέους του, αλλά να το κάνει με απάνθρωπο τρόπο.

Οι γιατροί γενικά καθησυχάζουν τους γονείς ότι αυτός είναι ο τρόπος να πάει, για την καθαριότητα ή την πρόληψη των ασθενειών.

Τώρα, δεν πιστεύω ότι έγινε λάθος όταν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, έτσι; Ακόμα κι αν κάποιος δεν πιστεύει στη δημιουργία, η φύση απλώς δεν κάνει επανειλημμένα αυτό που οι γιατροί θεωρούν ότι είναι ελαττώματα στα αγόρια που πρέπει να καθοριστούν.

Καταλαβαίνω ότι εκείνοι της εβραϊκής πίστης περιττεύουν τακτικά το αρσενικό παιδί, αλλά σύμφωνα με αυτό που έμαθα, αφαιρούν μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα της ακροποσθίας στο άκρο της γλωσσίδας. Οι γιατροί στις Η.Π.Α. απομακρύνουν ολόκληρο το πράγμα που είναι πολύ δέρμα και ανέρχεται περίπου στο μέγεθος μιας κάρτας δείκτη 3 x 5 ιντσών σε ένα ενήλικο αρσενικό!

Πολλές φορές απομακρύνουν κατά λάθος ακόμα περισσότερο δέρμα από αυτό και τα αγόρια μεγαλώνουν είτε με επώδυνες στύσεις είτε με στύσεις που στρέφουν επειδή το δέρμα είναι τεντωμένο πολύ σφιχτά. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συνήθως πιστεύουν ότι είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο φαίνονται μερικές πέους και ποτέ δεν το αμφισβητούν. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες επιπλοκές. Τα περιτριχόμενα αρσενικά μεγαλώνουν χωρίς να γνωρίζουν ότι έχασαν μια φυσική λειτουργία του πέους και έχασαν μια μεγάλη ποσότητα σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Τα θηλυκά γεννιούνται με το ίδιο ακριβώς πράγμα που έχουν και τα αρσενικά, μια ακροποσθία που ονομάζεται ακροποσθία και το ίδιο σμήγμα, το οποίο είναι μόνο κάποιο νεκρό δέρμα. Στις Η.Π.Α., ποτέ δεν θα διασχίσει το μυαλό του γιατρού ή του γονέα να αποκόψει μέρος των γεννητικών οργάνων του κοριτσιού για καθαριότητα. Απλώς δεν συμβαίνει. Ορισμένες χώρες σήμερα ασκούν περιτομή και κάκτορα θηλυκά μωρά, αλλά η καθαριότητα σίγουρα δεν είναι ο λόγος.

Πιστεύω ότι αυτή η πρακτική είναι αποτρόπαια και κάτι πρέπει να γίνει τώρα για να το τερματίσει. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο ομιλητής είπε ότι η Κλίντον έκανε τα περιτομμένα θηλυκά μωρά παράνομα στην Ευρώπη.

https://www.youtube.com/watch?v=-cf1SunekoQ

Ακουσα και διαβάζω για το πώς περιτριγυρίζονται τα μωρά σε αυτή τη χώρα. Τα χέρια και τα πόδια τους είναι στραμμένα σε μια σανίδα συγκράτησης και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κραυγάζουν σε πόνο και τρόμο. Αυτό κάνει την καρδιά μου να βγαίνει σε όλα τα αρσενικά μωρά σε αυτή τη χώρα και αλλού όπου αυτό ασκείται. Έμαθα ότι μέχρι πρόσφατα στις ΗΠΑ οι γιατροί άρχισαν να χρησιμοποιούν κάποιο είδος αναισθητικού για το μωρό, αλλά αυτό δεν είναι μια κοινή πρακτική.

Τι τρόπος να έρθεις στον κόσμο!

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι επηρεάζει αυτή η πρακτική στους άνδρες για τον εαυτό τους και την αυτοεκτίμηση τους; Πώς έχει εκδηλωθεί αυτή η τραυματική εμπειρία στη ζωή του αρσενικού ενώ μεγάλωσε και ως άνθρωπος; Και γιατί εξακολουθεί να ασκείται αυτή η πρακτική στην Ελλάδα;

Σχολιάστε