Μη Χειρουργικές Λύσεις Για Τον Καρκίνο Του Προστάτη

λύσεις Για Τον Καρκίνο Του Προστάτη

Υπάρχουν μη χειρουργικές επιλογές για τον καρκίνο του προστάτη.

Η ορμονική θεραπεία είναι εξίσου δημοφιλής με τη χειρουργική επέμβαση, αλλά μπορεί να απορριφθεί από πολλούς ουρολόγους ως μη αποδεδειγμένη.

Πολλοί ασθενείς, των οποίων ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, βρίσκουν ανακούφιση μειώνοντας την ποσότητα της αρσενικής ορμόνης στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που ο καρκίνος «τροφοδοτεί». Χωρίς τεστοστερόνη, η ανικανότητα είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Ένα τέτοιο φάρμακο είναι το DES (διθειισταβεστρόλη), ένα χημικό που είναι παρόμοιο με το οιστρογόνο (θηλυκή ορμόνη). Αν και το DES φέρνει μαζί του μια μακρύτερη ζωή και μειώνει τα συμπτώματα, έχει παρενέργειες. Καταστρέφει τη σεξουαλική κίνηση ενός άνδρα και πολλοί άνδρες αναφέρουν τα σχεδόν θηλυκά αποτελέσματα: τη διεύρυνση του μαστού, την αραίωση των γενειάδων και ακόμη και τη συρρίκνωση του οστού.

Οι αγωνιστές LH-RH (Leuprolide και Goserelin) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερα στάδια καρκίνου του προστάτη. Αυτή είναι μια συνθετική ορμόνη της υπόφυσης που ρυθμίζει την απελευθέρωση της τεστοστερόνης στην κυκλοφορία του αίματος. Αφού πυροδοτήσει μια αρχική βιασύνη τεστοστερόνης, προκαλεί μια δραστική μείωση της τεστοστερόνης η οποία στη συνέχεια στέκεται στον όγκο. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι περιστασιακές εξάψεις, πονοκέφαλοι ή ανικανότητα. Συνήθως χορηγείται μέσω ενέσεων ή σφαιριδίων εμφυτεύσεως.

Τα αντιανδρογόνα είναι ορμόνες που αναστέλλουν τη δράση της τεστοστερόνης στα καρκινικά κύτταρα. Διατίθεται επίσης στο εμπορικό σήμα Flutamide και χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες ορμονών για τη μείωση του πόνου του προχωρημένου καρκίνου του προστάτη

Η ανοσοθεραπεία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της φυσικής άμυνας του σώματος από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Μερικοί γιατροί συνδυάζουν την ανοσοθεραπεία με τη χημειοθεραπεία για να βοηθήσουν τους ασθενείς μέσω των μεταγενέστερων σταδίων του καρκίνου του προστάτη. Άλλοι πάσχοντες χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες και βότανα για να βοηθήσουν το σώμα τους να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

Η υγεία του προστάτη είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους άνδρες όλων των ηλικιών και υπάρχει μια σειρά από συμπληρώματα διαθέσιμα για να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του προστάτη.

Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμα συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του προστάτη και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων που σχετίζονται με τον προστάτη στο μέλλον.

Ακτινοβολία και Υπερθερμία

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι θερμοκρασίες 105 ° F ή υψηλότερες είναι θανατηφόρες για την κυτταρική διαίρεση και ασθενή κύτταρα. Οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν αυτές τις πληροφορίες στην εργασία για τον καρκίνο του προστάτη συνδυάζοντάς τον με την ακτινοβολία για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Όταν εφαρμόζεται θερμότητα σε ολόκληρο το σώμα ή στην τοπική περιοχή πριν από την ακτινοβολία, φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε από τις δύο αγωγές.

Υπάρχουν φάρμακα αναστολής του ενζύμου, όπως το Proscar, εμποδίζοντας την παραγωγή ενός ενζύμου που ενεργοποιεί την παραγωγή τεστοστερόνης.

Η χημειοθεραπεία θεωρείται συνήθως τελευταία λύση για πολλούς ασθενείς με καρκίνο. Οι χημικές ουσίες επιτίθενται απευθείας στα καρκινικά κύτταρα, αλλά συνήθως καταλήγουν να σκοτώνουν και πολλά υγιή κύτταρα.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις διαθέσιμες θεραπείες για ασθενείς με καρκίνο του προστάτη. Παρακαλείσθε να συζητήσετε με το γιατρό σας ποια θεραπεία μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Σχολιάστε