Μερικές Σκέψεις Μου Πάνω Στην Αναστροφή Της Βασεκτομής Στον Άντρα

Αυτό το άρθρο είναι πολύ προσωπικό, αλλά αυτό που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, καθώς υπάρχουν πάντα δεκάδες χιλιάδες άντρες που σκέφτονται αν θα έχουν μια αντιστροφή της αγγειεκτομής.

Η επιθυμία για αντιστροφή της αγγειεκτομής μπορεί να προέλθει από δύο κύριες αιτίες: το διαζύγιο ή τη διασύνδεση της σχέσης και μια μεταβολή στις οικονομικές συνθήκες που καθιστά το μωρό προσιτό, ενώ πριν, κατά τη στιγμή της, μπορεί να μην ήταν.

Συνήθως, οι άντρες έχουν μια vasectomy στο γάμο, όταν αυτοί ή ο σύντροφός τους, ή και οι δύο, αποφάσισαν ότι δεν θέλουν περισσότερα μωρά. Ο λόγος δεν έχει σημασία, στην πραγματικότητα, το γεγονός είναι ότι έχουν τη βαζεκτομή λόγω αυτής της ιδιαίτερης σχέσης.

Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι αποφασίσει να μην έχει άλλα παιδιά τότε μια αρσενική βλενσεκτομή είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι μια απλή λειτουργία εξωτερικών ασθενών. Πάντα το συγκρίνω με τη μετάβαση στον οδοντίατρο, εκτός αν ανοίξετε τα πόδια σας αντί για το στόμα σας. Είναι επίσης πολύ ανώδυνη, αν και στην περίπτωσή μου δεν εκτιμούσα το παυσίπονο να φεύγει ενώ οδηγούσα σπίτι, αφού ήμουν βέβαιος ότι θα ήταν εντάξει. Η χρήση του συμπλέκτη δεν ήταν μια δέσμη διασκέδασης για τα τελευταία χιλιόμετρα.

Όμως, η αγγειεκτομή έγινε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα για χιλιάδες άντρες σε όλο τον κόσμο. Εκείνη την εποχή, δεν έκανα ποτέ σκέψη για αναστροφή της βλενσκόπησης στο μέλλον.

Πολλά χρόνια αργότερα ήμουν διαζευγμένος και δεν ήρθε πολύς καιρός πριν σκέφτηκα να αντιστραφώ την αγγειεκτομή. Ήμουν τότε στην Αγγλία, αλλά αργότερα το 1998 αποφάσισα ότι πιθανότατα θα μετακινηθώ στο εξωτερικό. Τελικά αποφάσισα τις Φιλιππίνες ως την πιο κατάλληλη χώρα, όπου θα μπορούσα να εγκατασταθώ στα πιο γρήγορα.

Το 1999 άρχισα να ανακαλύπτω αναστροφές της βλενσκόπησης, αλλά δεν υπήρχαν πολλές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα μπορούσα να βρω στο διαδίκτυο εκείνη τη στιγμή. Τελικά, έκανα ένα στο δικό μου νομό, Dorset, έτσι το έκανα γρήγορα για την τελική αναστροφή της βλενσκόπησής μου. Μέχρι τότε, ήμουν σθεναρός από την ιδέα που ήθελα περισσότερα παιδιά.

Τον Ιούλιο του 2000, επισκέφθηκα τις Φιλιππίνες για 3 εβδομάδες για να ελέγξω μερικές πιθανές τοποθεσίες για να εγκατασταθώ και να επιβεβαιώσω στον εαυτό μου ότι θα ήταν το καλύτερο μέρος για μένα να ζήσω. Όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ πιο πέρα ​​από τις προσδοκίες. Η ομορφιά, η φιλικότητα, η ζεστασιά, ο χαρακτήρας του τόπου και οι άνθρωποι, όλα μου είπαν ότι πήγαινα στο καλύτερο δυνατό μέρος για να ξεφύγω από το κρύο άθλιο κλίμα της Αγγλίας.

Μετά την επίσκεψη, έδωσα τον εαυτό μου μόλις 6 εβδομάδες για να οργανώσω, προσωπικά, οικονομικά και επιχειρηματικά, να φύγω από την Αγγλία για πάντα. Ήξερα ότι δεν θα ήταν πιθανό να υπάρξει αντιστροφή της αγγειεκτομής στις Φιλιππίνες, οπότε αν ήθελα να έχω ένα, έπρεπε να είναι εκεί και έπειτα, ενώ ακόμα στην Αγγλία.

Διόρθωσα τη λειτουργία αντιστροφής της αγγειεκτομής για μόλις 3 εβδομάδες πριν φύγω από τη χώρα. Ήταν μια σύντομη επίσκεψη σε εξωτερικό ιατρείο σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο περίπου 25 μίλια μακριά. Η επέμβαση έγινε με πλήρη αναισθησία, και θυμάμαι ότι ήταν μια πολύ χαλαρή ημέρα. Μέχρι τότε είχα πούλησε το αυτοκίνητό μου και έπρεπε να βασιστώ σε ένα ταξί για να με πάει στο νοσοκομείο και να με συλλογή. Ο οδηγός της κυρίας ήταν πολύ συμπαθητικός και στην πραγματικότητα πολύ υποστηρικτικός, βοηθώντας την να κάνει μια μέρα περισσότερο από ένα ταξίδι στο νοσοκομείο.

Ο χειρούργος δεν έδινε υποσχέσεις για την επιτυχία της αναστροφής της βλενσκόπησης και τις πιθανότητές μου να πιάσω άλλα μωρά. Μου είπε εκ των προτέρων ότι θα μπορούσε συνήθως να πει, μόλις άνοιξε έναν άνδρα, αν ή όχι ήταν πιθανό να έχει αρκετό σπέρμα για να παράγει ένα παιδί. Αναρωτήθηκα ποιες πιθανότητες σκέφτηκε ότι είχα, αλλά δεν τον είδα ποτέ στη συνέχεια να ρωτήσω.

Η επόμενη επαφή μου με τον χειρούργο ήταν το 2003. Ήμουν στις Φιλιππίνες 3 χρόνια όταν γνώρισα τη Mary Ann, τη γυναίκα μου. Μέσα σε 6 εβδομάδες από τη διαβίωσή μας, ήταν έγκυος. Ήμουν απολύτως πάνω από το φεγγάρι, και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που είπα ήταν ο χειρουργός. Πέρασα επίσης τις βαθιές ευχαριστίες μου για το μικρό θαύμα μας, μια κόρη μωρών που τώρα απολαμβάνει όχι μόνο την χαρά μας, αλλά όλους όσους την συναντούν.

Σχολιάστε