Ο Μειωμένος Χρόνος Βλάπτει Τις Σχέσεις Περισσότερο Από Την Απόδοση

Η πρόωρη εκσπερμάτωση ορίζεται ως επίμονη ή υποτροπιάζουσα εκσπερμάτιση με ελάχιστη σεξουαλική διέγερση πριν, κατά ή λίγο μετά τη διείσδυση ή πριν το επιθυμεί ο άνθρωπος. Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να είναι μια δια βίου πάθηση που εμφανίζεται από την αρχή της σεξουαλικής δραστηριότητας ή μπορεί να αναπτυχθεί μετά από χρόνια ικανοποιητικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Είναι μια συχνή και ξεχωριστή ιατρική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα ζωής, επηρεάζοντας τη σωματική και συναισθηματική ευεξία των ασθενών και των συνεργατών τους. Αλλά οι περισσότεροι άνδρες διστάζουν να μιλήσουν γι ‘αυτό με τους συνεργάτες ή τους γιατρούς τους.

Πιο συχνή από τη στυτική δυσλειτουργία, αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες σε οποιοδήποτε σημείο της ζωής τους και ένας στους τέσσερις άντρες αντιμετωπίζει συχνά ανεπαρκή έλεγχο της εκσπερμάτισης. Σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα, 20% -30% των ανδρών παγκοσμίως επηρεάζονται συνήθως από την πρόωρη εκσπερμάτωση (PE), ωστόσο αυτή η ιατρική κατάσταση παραμένει ένα θέμα ταμπού σε σχεδόν κάθε κουλτούρα.

Γιατί είναι στιγματισμένη θεωρώντας ότι είναι μια γνωστή κατάσταση;

Περαιτέρω έρευνα που αναφέρθηκε στο AUA υποδηλώνει ότι ένας από τους λόγους μπορεί να είναι ο ευρύς αντίκτυπος που έχει η πρόωρη εκσπερμάτιση σε πολλές πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου, αφήνοντάς τον με αισθήματα αμηχανίας και ανεπάρκειας.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση που μπορεί να έχει στους άνδρες και τους συνεργάτες τους μπορεί να είναι καταστροφική για μια σχέση. Προκαλεί δυσφορία και αμηχανία σε έναν ή και τους δύο εταίρους, ενδεχομένως επηρεάζοντας τις σεξουαλικές σχέσεις και τη γενική ευημερία.

Η ανάλυση δείχνει ότι οι άνδρες με ανεπαρκή έλεγχο της εκσπερμάτισης τείνουν να είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική επαφή και τη σεξουαλική σχέση τους και ενδέχεται να υποφέρουν περισσότερο από το σεξουαλικό άγχος και τη διέγερση σε σύγκριση με τους μη πάσχοντες.

Πολλές μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες με ΡΕ και οι συνεργάτες τους ανέφεραν υψηλότερες βαθμολογίες για διαπροσωπική δυσκολία, έλλειψη ελέγχου της εκσπερμάτισης και δυσαρέσκεια με τη σεξουαλική επαφή.

Σχολιάστε