Λοιμώξεις Της Ανδρικής Ουροδόχου Κύστης

Η ανδρική λοίμωξη της ουροδόχου κύστης λέγεται ότι εμφανίζεται ευρύτερα μετά την ηλικία των πενήντα ετών λόγω της διεύρυνσης του προστάτη και της επακόλουθης διάταξης του ουροποιητικού συστήματος. Ο προστάτης είναι ένας αδένας που περιβάλλει την ανδρική ουρήθρα μπροστά από την ουροδόχο κύστη.

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης στους ηλικιωμένους άνδρες είναι η απουσία περιτομής και ο καθετηριασμός του ουροποιητικού συστήματος.

Η ανδρική λοίμωξη της ουροδόχου κύστης προκαλείται κυρίως από τον αποικισμό βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα. Η οδός της βακτηριακής λοίμωξης μπορεί να είναι μια απευθείας ανάδυση στο ουροποιητικό σύστημα ή εξάπλωση από τον προστάτη.

Οι άνδρες μπορεί να υποφέρουν από διάφορες καταστάσεις υγείας. Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι απειλητικά για τη ζωή, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια ενός γιατρού. Επιπλέον, είναι σημαντικό οι άνδρες να προσέχουν την υγεία τους και να παρακολουθούν το σώμα τους για σημάδια κινδύνου.

Το να ρωτήσετε τον εαυτό σας εάν αντιμετωπίζετε κάποια σημάδια είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διάγνωση του προβλήματος. Αξίζει επίσης να κάνετε check in με τα μέλη της οικογένειάς σας, τους φίλους ή ακόμα και τους συναδέλφους σας για να δείτε αν έχουν παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο σχετικά με εσάς πρόσφατα.

Η γονιμότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη σύλληψη και μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τις σωστές επιλογές τρόπου ζωής. Μία από αυτές τις επιλογές είναι η αύξηση του όγκου του σπέρματος, που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γονιμότητας και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης.

Συμπτώματα Λοίμωξης Της Ουροδόχου Κύστης

Μερικά από τα συμπτώματα της ανδρικής λοίμωξης της ουροδόχου κύστης είναι:

  • η πίεση στην κάτω πύελο
  • ο πόνος κατά την ούρηση
  • η συχνή ανάγκη για ούρηση, τα θολά
  • δύσοσμα και αιματοβαμμένα ούρα
  • η επώδυνη σεξουαλική επαφή
  • ο πόνος στο πέος
  • ο εμετός
  • ο πυρετός και
  • οι ψυχολογικές αλλαγές.

Η ευαισθησία του προστάτη, οι αλλοιώσεις του ορθού και η κοιλιακή ευαισθησία στην υπερηβική περιοχή είναι επίσης ορισμένα σημεία στον ηλικιωμένο άνδρα.

Οι άνδρες με προβλήματα προστάτη που σχετίζονται με την ηλικία πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για αυτούς. Δεν χρειάζεται να νιώθουν μόνοι, καθώς μπορούν να λάβουν την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζονται.

Πρόληψης Λοίμωξης Ουροδόχου Στους Άνδρες

Η πρωταρχική μέθοδος πρόληψης της λοίμωξης της ουροδόχου κύστης στους άνδρες είναι η έγκαιρη θεραπεία των λοιμώξεων του προστάτη. Για να μείνετε μακριά από τη λοίμωξη της ουροδόχου κύστης στους άνδρες μπορούν να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις.

Οι άνδρες θα πρέπει να εφαρμόζουν καλή προσωπική υγιεινή. Να διατηρούν την περιοχή των γεννητικών οργάνων καθαρή, να σκουπίζονται από μπροστά προς τα πίσω, να ουρούν μετά τη σεξουαλική επαφή, να αποφεύγουν τα υγρά που περιέχουν αλκοόλ και καφεΐνη, να πίνουν καθημερινά χυμό κράνμπερι και να φορούν βαμβακερά εσώρουχα.

Ένα από τα σημαντικά προληπτικά μέτρα είναι να πίνετε άφθονο νερό. Ουρείτε όταν χρειάζεται, μην προσπαθείτε να συγκρατήσετε τα ούρα στην ουροδόχο κύστη και φροντίστε να αδειάζετε την κύστη με διπλή κένωση.

Διάγνωση Των Λοιμώξεων Της Κύστης

Η ανάλυση ούρων, η καλλιέργεια ούρων και οι απεικονιστικές μελέτες χρησιμοποιούνται στη διάγνωση των λοιμώξεων της ανδρικής ουροδόχου κύστης. Για τη μείωση της λοίμωξης της ουροδόχου κύστης χορηγούνται αντιβιοτικά.

Το σκόρδο, το goldenseal και το bearberry είναι μερικές από τις φυτικές θεραπείες που προτείνονται για να σκοτώσουν τα βακτήρια. Ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική ιατρική συνιστώνται επίσης ευρέως για τη θεραπεία των λοιμώξεων της ανδρικής ουροδόχου κύστης.

Η συνειδητοποίηση των παραγόντων κινδύνου των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης και η προσαρμογή του τρόπου ζωής αναλόγως μπορεί να βοηθήσει κάθε άτομο να ζήσει μια πιο υγιή ζωή.

Σχετικά Με Τον Προστάτη

Η υγεία του προστάτη είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής υγείας των ανδρών. Πολλά συμπληρώματα είναι διαθέσιμα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του προστάτη, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποια είναι τα καλύτερα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα καλύτερα συμπληρώματα προστάτη και τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ανδρών. Θα διερευνήσουμε επίσης τις διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης αυτών των συμπληρωμάτων και πώς μπορούν να ωφελήσουν την υγεία των ανδρών μακροπρόθεσμα.

Σχολιάστε