Ποια Είναι Τα Καλύτερα Συμπληρώματα Προστάτη Για Την Υγεία Των Ανδρών;

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα για τον προστάτη στην αγορά, τα οποία υπόσχονται να ενισχύσουν την υγεία των ανδρών και να αποτρέψουν την BPH (Benign prostatic hyperplasia) και τον καρκίνο του προστάτη. Αλλά δεν έχουν όλες αυτές οι φυσικές θεραπείες επιστημονική βάση, οπότε είναι σημαντικό να επιλέγετε με σύνεση όταν πρόκειται για συμπληρώματα υγείας για τους άνδρες.

Ποια Είναι Τα Καλύτερα Συμπληρώματα Προστάτη

Μέχρι την ηλικία των πενήντα ετών, πάνω από το ήμισυ του ανδρικού πληθυσμού θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση γνωστή ως καλοήθης υπερτροφία του προστάτη, μια διόγκωση του αδένα που προκαλείται από τη συσσώρευση της DHT (Διυδροτεστοστερόνη), ενός παραγώγου της τεστοστερόνης.

Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως:

  • η έλλειψη του μετάλλου ψευδάργυρου,
  • η ανεπάρκεια βιταμίνης Β6,
  • η εξάντληση λιπαρών οξέων,
  • οι τοξίνες,
  • τα βακτήρια ή
  • τα φυτοφάρμακα.

Οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να συμβάλει στη μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT, προκαλώντας διόγκωση του αδένα.

Η ενδογενής τεστοστερόνη είναι μια ζωτική ορμόνη για την υγεία των ανδρών και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να την αυξήσετε φυσικά. Από την τακτική άσκηση μέχρι την κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο και υγιή λίπη, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να αυξήσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε τα ενδογενή επίπεδα τεστοστερόνης σας με φυσικό τρόπο.

Τα συμπληρώματα για την υγεία του προστάτη μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα και όχι μόνο να βοηθήσουν στην πρόληψη της ΒΡΗ, αλλά και να ανακουφίσουν τον πόνο και να επιβραδύνουν την εξέλιξη ενός υπάρχοντος προβλήματος του προστάτη.

Η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε έναν υγιή προστάτη. Ο προστάτης είναι ένα σημαντικό μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και εκείνων που περιέχουν ωφέλιμα λιπαρά οξέα, μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της καλής υγείας του προστάτη. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές για καλή λειτουργία του προστάτη.

Φυσικά Συμπληρώματα Για Τον Προστάτη

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι άνδρες στρέφονται στα φυσικά συμπληρώματα για τον προστάτη, όπως ακριβώς και το Rhino Gold Gel για την ενίσχυση της libido, για να τους δώσουν μια ευκαιρία μάχης και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και καλά τεκμηριωμένα συμπληρώματα για τον προστάτη είναι το saw palmetto, ένα βότανο από ένα δέντρο που προέρχεται από την ακτή του Ατλαντικού. Το δραστικό συστατικό αυτού του βοτάνου είναι η β-σιτοστερόλη, μια ισχυρή ένωση που μπορεί πραγματικά να παρεμβαίνει στη μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT.

Ως εκ τούτου, μπορεί να αποτρέψει τη διεύρυνση του αδένα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το Titan Gel μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα και να συρρικνώσει τον προστάτη καθώς και να ανακουφίσει τα προβλήματα ούρησης που σχετίζονται με την πάθηση.

Το κόκκινο τριφύλλι είναι ένα άλλο από τα δημοφιλή συμπληρώματα για την υγεία του προστάτη και δρα με παρόμοιο τρόπο με το εκχύλισμα saw palmetto. Είναι μέλος της οικογένειας των μπιζελιών και μπορεί να αναστείλει τον σχηματισμό της DHT μέσω της ισχυρής αντιοξειδωτικής του ικανότητας.

Βιταμίνες Για Την Προστασία Του Προστάτη

Εκτός από τα βότανα για τον προστάτη υπάρχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να φανούν χρήσιμα στους άνδρες. Όπως αναφέραμε παραπάνω, η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, οπότε η διασφάλιση ότι ο οργανισμός σας λαμβάνει αρκετή ποσότητα αυτού του βασικού θρεπτικού συστατικού είναι ζωτικής σημασίας. Αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος πολλών άλλων διεργασιών του σώματος.

Η οικογένεια βιταμινών Β μπορεί επίσης να βοηθήσει- ειδικότερα η Β6 πρέπει να υπάρχει σε όλα τα συμπληρώματα για τον προστάτη. Αυτή η βιταμίνη ρυθμίζει την ορμόνη που εμπλέκεται στη μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη διατηρείται υπό έλεγχο, ακόμη και να προλαμβάνεται.

Ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που κάνει πρωτοσέλιδα είναι το λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε πολλές δημοφιλείς φόρμουλες για άνδρες. Πρόκειται για ένα ισχυρό εκχύλισμα από ντομάτες που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να αποτρέψει την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Αν και μπορείτε να το πάρετε από την κατανάλωση ντομάτας, ένα συμπλήρωμα μπορεί να εξασφαλίσει την περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, όπου το φρούτο μπορεί να λείπει από τη στιγμή που θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων.

Επίλογος

Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα για την υγεία του προστάτη, βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει πρώτα με το γιατρό σας και συζητήστε τις επιλογές σας.

Παρόλο που πολλά συμπληρώματα για τον προστάτη διατίθενται ως μεμονωμένα προϊόντα, μπορεί να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη από μια ολοκληρωμένη φόρμουλα που περιέχει φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα συστατικά για την ανδρική υγεία.

Δεδομένου ότι η BPH επηρεάζει τόσους πολλούς άνδρες, είναι σημαντικό να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτή την κατάσταση. Τα συμπληρώματα για τον προστάτη μπορεί απλώς να είναι η απάντηση στο πρόβλημα.

Σχολιάστε