Χημικές Ουσίες Που Διαταράσσουν Την Αναπαραγωγική Υγεία

Η γονιμότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν. Ένας υγιής όγκος σπέρματος είναι απαραίτητος για την επιτυχή σύλληψη και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τον αυξήσετε φυσικά.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αύξηση του όγκου του σπέρματος και τη βελτίωση της γονιμότητας. Θα διερευνήσουμε επίσης τις περιπτώσεις χρήσης διαφόρων συμπληρωμάτων και αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής σπέρματος.

Ένας μεγάλος αριθμός ευρέως χρησιμοποιούμενων ουσιών (φυτοφάρμακα, κοινά είδη οικιακής χρήσης και χημικές ουσίες, βιομηχανικά χημικά, μέταλλα) έχει αποδειχθεί ότι έχει μίμηση οιστρογόνων και άλλες διαταραχές της ενδοκρινικής ορμόνης, όπως:

  1. Το 2,4-D εφαρμόζεται σε χλοώδεις καλλιέργειες όπως σιτάρι, γκαζόν για το σπίτι και τους δημόσιους κήπους και σε άκρες του δρόμου, γήπεδα γκολφ, δάση και υδάτινες οδούς.
  2. Η περμεθρίνη είναι ένα εντομοκτόνο που προέρχεται από άνθη χρυσάνθεμου. Έχει πολλαπλές χρήσεις, όπως θεραπείες ψειρών και ψώρα, εντομοαπωθητικά, οικιακά έντομα ομίχλης και σπρέι, ψεκασμούς τσιμπούρι και ψύλλων για αυλές και κατοικίδια ζώα, θεραπείες τερμιτών, γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, μείωση κουνουπιών, δασοκομία και επεξεργασία ξυλείας.
  3. Οι διοξίνες είναι υποπροϊόντα παραγωγής που περιλαμβάνουν χλώριο. Σχηματίζονται κατά την καύση και κατά την παραγωγή χημικών ενώσεων που περιέχουν χλώριο, όπως φυτοφάρμακα και PCB. Η παραγωγή και η χρήση ορισμένων χλωριωμένων χημικών, η λεύκανση χαρτιού και η αποτέφρωση αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανεξέλεγκτης καύσης οικιακών απορριμμάτων, είναι οι κύριες πηγές διοξινών. Αναπαραγωγικά αποτελέσματα, όπως μειωμένη παραγωγή σπέρματος, μειωμένο βάρος όρχεων, μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, καθυστερημένη εφηβεία και ενδομητρίωση έχουν παρατηρηθεί σε πειραματόζωα.
  4. Φθαλικά . Μελέτες έχουν βρει κατεστραμμένους, συρρικνωμένους, υποβαθμισμένους ή ατροφικούς όρχεις. μειωμένη παραγωγή σπέρματος κατεστραμμένο σπέρμα, καταστροφή κυττάρων Sertoli (που παράγουν σπέρμα) και μείωσε τα επίπεδα τεστοστερόνης στους απογόνους. Τα φθαλικά χρησιμοποιούνται ως μαλακτικά, ή πλαστικοποιητές, σε προϊόντα πολυβινυλοχλωριδίου (PVC, βινύλιο), συμπεριλαμβανομένων παιδικών παιχνιδιών, ορισμένων οδοντωτών, συσκευασίας τροφίμων και περιτυλίξεων, ιατρικών συσκευών, σακιδίων, κουρτίνες ντους, δαπέδων βινυλίου, ταπετσαριών, διακοσμητικών και οικοδομικών προϊόντων, σάκοι αίματος, κόλλες, εντομοαπωθητικά κουνουπιών, πλαστικοί υδραυλικοί σωλήνες, βερνίκι νυχιών, ενυδατικά δέρματος, αρώματα, διαλύτες, καλλυντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, τελειώματα ξύλου και εντομοκτόνα.
  5. Το αρσενικό είναι ένα φυσικό στοιχείο, θεωρείται βαρύ μέταλλο. Χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε ξύλο (π.χ. καταστρώματα ξυλείας, περιφράξεις, εξοπλισμός παιδικής χαράς και κατασκευή κατοικιών), εντομοκτόνα, δολοφόνια ζιζανίων, μυκητοκτόνα, παραγωγή γυαλιού, ημιαγωγοί, για την κατασκευή κραμάτων μετάλλων (χρησιμοποιούνται σε μόλυβδο-οξύ μπαταρίες αυτοκινήτων, για παράδειγμα), ορισμένα φάρμακα και λιπάσματα σπιτιού και γεωργίας.
  6. Μόλυβδος . Οι σημαντικότερες πηγές μολύβδου συνεχίζουν να είναι παλιά χρώματα σε σπίτια που χτίστηκαν πριν από το 1978, σωλήνες μολύβδου που τοποθετήθηκαν πριν από τη δεκαετία του 1930, και χώμα από αυτοκινητόδρομους και δρόμους με μεγάλη διαδρομή. Αναπαραγωγικές επιδράσεις όπως μειωμένη γονιμότητα, αυξημένα ποσοστά αποβολής, πρόωρος τοκετός, χαμηλό βάρος γέννησης, χαμηλός αριθμός σπέρματος, στυτική δυσλειτουργία, μη φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος σπέρματος.
  7. Υδράργυρος . Η πιο συνηθισμένη οργανική μορφή υδραργύρου συσσωρεύεται στη σάρκα των ψαριών, των ζώων και των ανθρώπων, ιδιαίτερα των αρπακτικών ειδών ψαριών, όπως ο καρχαρίας και ο τόνος, καθώς και οι τροφοδότες πυθμένα, όπως το καβούρι. Τα ζώα που εκτέθηκαν από το στόμα σε μακροχρόνια, υψηλά επίπεδα σε εργαστηριακές μελέτες παρουσίασαν δυσμενείς επιπτώσεις στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, το σπέρμα και τα αρσενικά αναπαραγωγικά όργανα. και αυξάνεται ο αριθμός των αυθόρμητων αμβλώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, βοηθήματα όπως το Titan Gel Gold είναι απόλυτα ασφαλή και η χρήση τους δεν κρύβει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Μπορείτε να διαβάστε τις χιλιάδες μαρτυρίες χρηστών στην Ελλάδα και να διαπιστώσετε πώς ακριβώς μπορεί να βελτιώσει τον ανδρισμό σας.