Γονιμότητα Και Αύξηση Του Όγκου Του Σπέρματος

Ο όγκος του σπέρματος που απελευθερώνεται από έναν άνδρα κατά την εκσπερμάτιση συνδέεται στενά με τις πιθανότητες σύλληψης. Προκειμένου να γονιμοποιηθεί ένα ωάριο, απαιτείται μεγάλη ποσότητα σπέρματος, που συχνά αριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια.

Γονιμότητα Και Αύξηση Του Όγκου Του Σπέρματος

Για να επέλθει εγκυμοσύνη, ένα σπερματοζωάριο πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει αρκετά ώστε να φτάσει, και επομένως να γονιμοποιήσει, το ωάριο.

Υπό φυσικές συνθήκες, η παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων δεν αποτελεί πρόβλημα για τον μέσο άνδρα. Ένας άνδρας μπορεί να παράγει μπορεί να κατασκευάσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια σπερματοζωάρια κάθε μέρα.

Ωστόσο, τα προβλήματα εμφανίζονται όταν εισάγονται εξωτερικά στοιχεία στο σώμα, όπως όταν ένας άνδρας αρχίζει να πίνει υπερβολικά ή να καπνίζει σε τακτική βάση.

Όταν ένας άνδρας αρχίζει να πίνει και να καπνίζει, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων του μειώνεται, γεγονός που μειώνει τη δυνατότητα γονιμοποίησης ενός ωαρίου.

Μια κακή ισορροπημένη διατροφή, η χρήση ναρκωτικών και η έλλειψη άσκησης μπορούν επίσης να μειώσουν τον όγκο του σπέρματος που απελευθερώνεται κατά την εκσπερμάτιση.

Το ίδιο ισχύει και όταν ένας άνδρας έχει πάρα πολλές εκσπερματώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως όταν έχει πολλαπλές επαφές μέσα σε μια μέρα. Κάθε εκσπερμάτιση θα μειώσει την ποσότητα του διαθέσιμου σπέρματος που απομένει μέσα στο σώμα.

Τα συμπληρώματα προστάτη μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη βελτίωση της υγείας των ανδρών. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη, στη βελτίωση της ουροποιητικής λειτουργίας και ακόμη και στη μείωση των συμπτωμάτων ενός διευρυμένου προστάτη.

Με τόσες πολλές διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές συμπληρωμάτων προστάτη, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα προστάτη για την υγεία των ανδρών και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε καλύτερη συνολική υγεία.

Η Ενδογενής Τεστοστερόνη

Η ενδογενής τεστοστερόνη είναι μια βασική ορμόνη στο σώμα που παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας και της ευεξίας. Η αύξηση των επιπέδων της ενδογενούς τεστοστερόνης μπορεί να έχει πολλά οφέλη όπως βελτιωμένη μυϊκή μάζα, αυξημένη δύναμη, καλύτερη λίμπιντο και βελτιωμένη συνολική διάθεση.

Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας μπορούν να δοκιμάσουν να αυξήσουν τον όγκο του σπέρματός τους και, κατά συνέπεια, το σπέρμα τους.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ποσότητα του σπέρματος που απελευθερώνεται από έναν άνδρα έχει άμεση σχέση με την εγκυμοσύνη της συντρόφου του. Για να αυξηθεί αυτή η ποσότητα, μπορούν να καταναλωθούν αμινοξέα όπως η L-λυσίνη, η L-αργινίνη και η L-αλανίνη.

Άλλα συμπληρώματα που αξίζει να εξετάσετε περιλαμβάνουν το τζίνσενγκ και τα φύλλα biloba. Τα προϊόντα αυτά αυξάνουν τόσο τον αριθμό των σπερματοζωαρίων όσο και τη βελτίωση της υγείας του σπέρματος, συμβάλλοντας στην καλύτερη γονιμότητα.

Πώς Τα Περιττά Κιλά Επηρεάζουν Την Γονιμότητα

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο για πολλούς άνδρες, αλλά μπορεί να έχει κάποιες θετικές επιπτώσεις στη λίμπιντο τους. Το υπερβολικό σωματικό λίπος μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να μειώσουν τη λίμπιντο.

Επομένως, η απόρριψη του περιττού λίπους μέσω της διατροφής και της άσκησης μπορεί να είναι ευεργετική για την ενίσχυση της λίμπιντο των ανδρών. Επιπλέον, η απώλεια βάρους έχει συνδεθεί με βελτιωμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, η οποία βοηθά επίσης στην ενίσχυση της λίμπιντο.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) βρήκε μια σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της ανδρικής υπογονιμότητας. Η μελέτη εξέτασε τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος, καθώς και στα αποτελέσματα της γονιμότητας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χαμηλότερες συγκεντρώσεις σπέρματος, λιγότερα κινητικά σπερματοζωάρια και φτωχότερα αποτελέσματα γονιμότητας από τους πιο αδύνατους ομολόγους τους. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να διατηρείτε ένα υγιές βάρος.

Σχολιάστε