Επέμβαση Με Αγγειεκτομή – Πότε Πραγματικά Πρέπει Να Το Σκεφτείτε

Η απόφαση να κάνετε χειρουργική επέμβαση αγγειεκτομής είναι μια πολύ σημαντική επιλογή για έναν άνθρωπο και η τελική απόφαση θα πρέπει να σας αφεθεί. Όχι η οικογένειά σας ή η σύζυγός σας είναι τελικά το σώμα σας και πρέπει να ζήσετε με τις συνέπειες για το υπόλοιπο της ζωής σας.

  • Εάν είστε άνθρωπος που δεν έχει ποτέ παιδιά ποτέ, τότε μπορεί να είστε καλός υποψήφιος για να κάνετε αυτή τη διαδικασία.
  • Αν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, όχι μόνο πιστεύετε ότι ποτέ δεν θέλετε να έχετε παιδιά ξανά στη διάρκεια της ζωής σας τότε ίσως να θέλετε να διερευνήσετε τη δυνατότητα να κάνετε χειρουργική επέμβαση αγγειεκτομής.

Θυμηθείτε ότι η χειρουργική επέμβαση αγγειοσκόπησης στις περισσότερες περιπτώσεις θα σταματήσει την ικανότητά σας να παραδώσει βιώσιμο σπέρμα στον σύντροφό σας, έτσι ώστε να μην εμφανιστεί εγκυμοσύνη, καθώς αυτή η διαδικασία, όπως οποιαδήποτε ενέργεια, δεν εγγυάται ότι δεν θα πάρετε έγκυες γυναίκες. Η αποχή είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγετε αυτό το 100%. Γενικά, το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ υψηλό, πάνω από 99%.

Επέμβαση Με Αγγειεκτομή

Οι αγγειεκτομές είναι για τον έλεγχο των γεννήσεων, αλλά δεν θα σας προστατεύσουν από τα STD, όπως η βοήθεια, η γονόρροια, η σύφιλη ή οποιαδήποτε άλλη σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν ακόμη και μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας μετά από μια vasectomy και αγνοούν τους κινδύνους που συνεπάγεται η ύπαρξη πολλαπλών εταίρων, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία ότι δεν θα πάρουν την έγκυο κορίτσι ως λόγο για να μην προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Το ασφαλές σεξ είναι πάντα σημαντικό όταν δεν είστε σε μακροχρόνια μονογαμική σχέση. Ακολουθεί μια λίστα με στοιχεία που μπορεί να θέλετε να πάτε πριν να έχετε το μεγάλο “SNIP”.

  1. Είμαι βέβαιος ότι δεν θέλω ποτέ να έχω παιδιά στο μέλλον;
  2. Αν και το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ υψηλό, δεν είναι 100% ότι αυτό θα λειτουργήσει για μένα.
  3. Έχω συζητήσει την επιλογή μου να έχω χειρουργική επέμβαση με τη γυναίκα / σύντροφό μου.
  4. Αυτή είναι μια πολύ γρήγορη και σχετικά ασφαλής χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, όπως και κάθε εργασία, υπάρχουν κίνδυνοι και κίνδυνος επιπλοκών.
  5. Δεν υποθέτω ότι ποτέ δεν θα έχω παιδιά, αλλά απλά θυμάμαι ότι αλλάζω το μυαλό μου στο μέλλον θέλω να πάω σε μια τράπεζα σπέρματος πριν από τη χειρουργική επέμβαση και να διατηρήσω το σπέρμα μου.
  6. Έχω κάνει όλη την έρευνα που μπορώ να σκεφτώ για να βεβαιωθώ ότι έχω όλα τα γεγονότα που χρειάζομαι για να κάνω μια τεκμηριωμένη απόφαση.
  7. Έχω συμβουλευτεί τον γιατρό μου και ζήτησα όλες τις ερωτήσεις που θα μπορούσα να σκεφτώ και είμαι βέβαιος ότι θέλω να έχω κάνει τη διαδικασία.

Αυτό είναι μόνο ένα σύντομο άρθρο σχετικά με τις vasectomies. Η κατώτατη γραμμή είναι η ζωή σας και κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες έρευνες και έρευνες θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή. Μην ντρέπεστε να κάνετε μια μακρά λίστα ερωτήσεων για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Μερικές φορές οι άνθρωποι εκφοβίζονται από εκεί γιατρό επειδή δεν έχετε τις τεράστιες γνώσεις που έχει. Εάν ένας γιατρός αποφεύγει ή προσπαθεί να χτυπήσει τις ερωτήσεις σας παρά να είναι ανθεκτικός αν δεν μπορείτε ακόμα να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας τότε βρείτε έναν άλλο χειρούργο.

Αγγειεκτομή – Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι είναι η αναστροφή της βασεκτομής;

Η αναστροφή της εκτομής είναι μια μικροχειρουργική διαδικασία η οποία αποκαθιστά τη ροή του σπέρματος μέσω των αγγείων. Κατά τη διάρκεια της αρχικής αγγειεκτομής, ο αγγειακός δεσμός – ο σωλήνας που μεταφέρει το σπέρμα από την επιδιδυμίδα στον προστάτη – κόβεται και συσφίγγεται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σπέρμα στο σπέρμα το οποίο αποβάλλεται από το πέος κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης. Μια αναστροφή της βλενσκόπησης περιλαμβάνει την αφαίρεση των σφιγκτήρων και τη συρραφή των αρθρώσεων μαζί και πάλι (ή σε μια μικρότερη περίπτωση που συνδέουν την αγγειακή νεύρωση με την επιδιδυμίδα – μια διαδικασία γνωστή ως αγγειοεπιδοειδή ορμόνη) επιτρέποντας έτσι τη ροή του σπέρματος για άλλη μια φορά.

2. Πόσο κοστίζει ένα κόστος αναστροφής της βαρείας δόσης;

Αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στις ΗΠΑ, η τιμή της αντιστροφής της βλενσκόπησης είναι οτιδήποτε από $ 4000 έως $ 20000. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι δυνατή η υποβολή της διαδικασίας με τοπική αναισθησία στα γραφεία του χειρουργού αντί να χρειαστεί να υποβληθούν σε έξοδα νοσηλείας. Αυτό θα μειώσει το κόστος σε μόλις 2500 δολάρια, αλλά δεν είναι δυνατό σε όλες τις περιπτώσεις – ρωτήστε τον χειρουργό σας αν αυτό είναι δυνατό.

3. Ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας;

Αυτό εξαρτάται από πόσο καιρό έγινε η αρχική βαζεκτομή. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μπλοκαρίσματος ή βλάβης.

Ωστόσο, το σημερινό επίπεδο τεχνολογικών εξελίξεων στη μικροχειρουργική σημαίνει ότι το 97% των ανδρών που υφίστανται απλή εμπειρία αναστροφής της βλενσκόπησης επιστρέφουν στον κανονικό αριθμό σπερματοζωαρίων και το 50% των περιπτώσεων προκάλεσε εγκυμοσύνη. Εάν η αρχική αγγειεκτομή εμφανίστηκε πριν από 15 ή περισσότερα χρόνια, αυτά τα στοιχεία μειώθηκαν στο 71% και 30% αντίστοιχα.

4. Ποιά πράγματα πρέπει να εξετάσω κατά την επιλογή ενός χειρουργού;

Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά ενημερωμένοι όταν αποφασίζετε για έναν χειρούργο για την αναστροφή της αγγειεκτομής σας. Η σχετική ικανότητα και εμπειρία του χειρουργού σας θα έχει τεράστιο ρόλο για το κατά πόσον η λειτουργία σας είναι επιτυχής.

Ρωτήστε τον χειρουργό εάν είναι σε θέση να εκτελέσει μια αγγειοπιδιδιοστομία χρησιμοποιώντας ένα λειτουργικό μικροσκόπιο. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, δεδομένου ότι είναι συνήθως μόνο δυνατό να διαπιστωθεί εάν αυτή η χειρουργική επέμβαση θα είναι απαραίτητη όταν η επιχείρησή σας βρίσκεται σε εξέλιξη.

5. Έχω την ευκαιρία να κάνω τον σύντροφό μου έγκυος;

Θα είναι τουλάχιστον 12 μήνες μετά τη διαδικασία ότι ο σύντροφός σας έχει την πιθανότητα να μείνει έγκυος, αν και οι στατιστικές περισσότερες εγκυμοσύνες συμβαίνουν 2 χρόνια μετά την αναστροφή της αγγειεκτομής. Επομένως, η καλύτερη συμβουλή θα ήταν να μην καθυστερήσετε τη διαδικασία και επιπλέον όσο μεγαλύτερη είναι η χρονική περίοδος μεταξύ της vasectomy και της αναστροφής, τόσο λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Σκέφτεστε Να Κάνετε Το Επόμενο Βήμα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγγειοτομή είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων. Ωστόσο, επειδή τα αποτελέσματά του μπορεί να είναι μόνιμα, εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε εάν είστε έτοιμοι να κάνετε αυτό το βήμα και να αναρωτηθείτε εάν είστε σίγουροι ότι τα παιδιά δεν πρόκειται να αποτελέσουν μέρος της σχέσης σας σε κανένα σημείο

Είναι αλήθεια ότι οι αντιστροφές της βαζεκτομής μπορούν και εκτελούνται τακτικά αυτές τις μέρες. αλλά είναι ακριβά και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο ασθενής θα ανακτήσει ποτέ τη γονιμότητά του.

Παρά το ποσοστό επιτυχίας της βαζεκτομής, δεν είναι αδύνατο να καταλήξετε πατέρας ενός παιδιού. Πρώτον, ο χειρουργός σας θα πρέπει να σας ενημερώσει για το γεγονός ότι είστε ακόμα σε θέση να γίνετε παιδιά αφού υποβληθείτε σε αγγειοτομή για μερικούς μήνες. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο γιατρός σας θα συνεχίσει να σας εξετάζει για να διαπιστώσει εάν εξακολουθείτε να έχετε βιώσιμο σπέρμα. Θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μια εναλλακτική μορφή ελέγχου των γεννήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το άλλο σενάριο είναι εάν η vasa deferentia μεγαλώνει πραγματικά και καθιστά δυνατό το σπέρμα σας να φτάσει ξανά στο πέος σας. Αυτό είναι γνωστό ότι συμβαίνει, αν και είναι πολύ σπάνιο. Η πιθανότητα να συμβεί πιστεύεται ότι είναι περίπου 1 στα 1000.

Ενώ η βαζεκτομή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορεί και δεν θα σας προστατεύσει από οποιεσδήποτε σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. 

Εάν θέλετε κάποια προστασία από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό. Ωστόσο, εάν εσείς και ο σύντροφός σας απολαμβάνετε μια μονογαμική σχέση, τότε εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε σεξ χωρίς προστασία χωρίς να ανησυχείτε για την εγκυμοσύνη.

Η βαζεκτομή δεν είναι για όλους και είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα. Αλλά εφόσον εσείς και ο σύντροφός σας είστε σίγουροι ότι τα παιδιά δεν θα παίξουν ρόλο στο μέλλον σας μαζί ή εάν η εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνη για τον σύντροφό σας λόγω ιατρικής κατάστασης, τότε η βαζεκτομή θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για εσάς και τον σύντροφό σας.

Σχολιάστε