Φθαλικές Ενώσεις Μειώνουν Ορμόνες Και Προκαλούν Υπογονιμότητα

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι φθαλικές ενώσεις που υπάρχουν σε έγκυες γυναίκες έχουν ως αποτέλεσμα τα μωρά τους να έχουν μικρότερα λιγότερο αναπτυγμένα γεννητικά όργανα. Υπάρχει περαιτέρω ανησυχία ότι, καθώς τα αγόρια μεγαλώνουν, μπορεί να επηρεαστούν με καθυστερημένη εφηβεία, χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και αριθμό σπερματοζωαρίων και να είναι πιο ευαίσθητα στον καρκίνο των όρχεων.

Οι φθαλικές ενώσεις είναι διαλύτες, επικαλύψεις, στερεωτικά αρώματα και πλαστικοποιητές (προστίθενται σε πλαστικό PVC για να το κάνουν πιο εύκαμπτο). Οι φθαλικές ενώσεις βρίσκονται σε πλαστικά μπουκάλια, σε δοχεία τροφίμων και βρίσκονται εκτεταμένα σε παιδικά παιχνίδια.

Φθαλικές Ενώσεις

Οι φθαλικές ενώσεις βρίσκονται επίσης σε εκατοντάδες άλλα προϊόντα, όπως σπρέι μαλλιών, επικαλύψεις με φάρμακα που απελευθερώνονται στο χρόνο, σαπούνι, σαμπουάν, βερνίκια νυχιών, σπρέι μαλλιών, απορρυπαντικά και επενδύσεις δαπέδου βινυλίου, καθώς και φυτοφάρμακα.

Οι περισσότερες δοκιμές μέχρι τώρα έχουν γίνει σε ζώα και οι φθαλικές ενώσεις έχουν αποδειχθεί καρκινογόνες και προκαλούν παραμόρφωση και θάνατο στο έμβρυο, καθώς και τοξικότητα στην αναπαραγωγή (στις γυναίκες, η τοξαιμία είναι μια κατάσταση της εγκυμοσύνης όπου η παρουσία του μωρού είναι στην πραγματικότητα δηλητηριώδη για τη μητέρα).

Η πρόσφατη μελέτη είναι ανησυχητική επειδή αντανακλά τα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα επίπεδα των φθαλικών ενώσεων στα βρέφη και στις μητέρες τους ήταν χαμηλότερα από τα αντίστοιχα εργαστηριακά ποντίκια, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν τόσο δραματικά.

Οι νομοθέτες στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη εξετάζουν ήδη την απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων που αναφέρονται στις μελέτες. Εν τω μεταξύ, η καλύτερη συμβουλή ενός από τους συντάκτες της μελέτης, η Christine Ternand, καθηγήτρια παιδιατρικής ενδοκρινολογίας στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ήταν για τις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις φθαλικές ενώσεις – ένα επίτευγμα που ο γιατρός παραδέχτηκε ότι δεν θα ήταν μια απλή, δεδομένου ότι οι φθαλικές ενώσεις βρίσκονται επίσης στον αέρα και στο έδαφος.

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε κοινά φυτοφάρμακα μιμούνται γυναικείες ορμόνες κατά την κατάποση και συνεπώς μειώνουν τον αριθμό των αρσενικών σπερματοζωαρίων. Από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιπτώσεις των χημικών παρασιτοκτόνων τόσο στους ανθρώπινους όσο και στους ζωικούς πληθυσμούς και τα ευρήματά τους είναι ενοχλητικά.

Οι γλάροι της Νότιας Καλιφόρνιας χάνουν το ενδιαφέρον τους για αναπαραγωγή. Οι αρσενικοί γλάροι της θάλασσας είναι απαθείς και οι θηλυκοί γλάροι προσπαθούν να φωλιάζουν μαζί. Οι περισσότεροι ρύποι στο σώμα τους, τόσο περισσότερο τείνουν να παρουσιάζουν αυτήν την ασυνήθιστη συμπεριφορά.

Στην Κεντρική Φλόριντα, οι αρσενικοί αλιγάτορες που εκκολάπτονται στη λίμνη Apopka έχουν πέη μόνο το ένα τέταρτο του κανονικού μεγέθους, και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης τους σχεδόν εγγυώνται στειρότητα. Το φυτοφάρμακο στη ρίζα του προβλήματος των αλιγάτορων είναι το dicofol, το οποίο χρησιμοποιείται νόμιμα στις φράουλες και τις σταφίδες που τρώμε.

Τα ποτάμια του Μισσούρι και του Μισισιπή είναι γεμάτα από PCB και DDT τα οποία έχουν προκαλέσει ένα είδος οξυρρύγχου να γίνει εντελώς ασεξουαλικό. Τα γονάδες των ψαριών δεν είναι ούτε αρσενικά ούτε θηλυκά και δεν έχουν περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Σίγουρα, εάν το περιβάλλον της άγριας ζωής της Αμερικής είναι γεμάτο από φυτοφάρμακα, οι Αμερικανοί άνδρες και γυναίκες δεν διαφεύγουν από τις ίδιες ασθένειες. Στην πραγματικότητα, μελέτες τα τελευταία 30 χρόνια έχουν δείξει ισχυρές συνδέσεις μεταξύ των ζητημάτων αναπαραγωγικής υγείας ανδρών και γυναικών και περιβαλλοντικών τοξινών. Τα ποσοστά καρκίνου του μαστού είναι μεγαλύτερα στις γυναίκες με υψηλότερες ποσότητες φυτοφαρμάκων στα συστήματά τους. τα φυτοφάρμακα συγκεντρώνονται πραγματικά στους κακοήθεις ιστούς (σε σύγκριση με τους υγιέστερους κοντινούς ιστούς).

Ο αριθμός των αγοριών με μη γέρους όρχεις σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ της δεκαετίας του 1940 και της δεκαετίας του 1970 στη Βρετανία, και στη Δανία κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο καρκίνος των όρχεων αυξήθηκε σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερος. Πιο πρόσφατα, μια πληθώρα μελετών σχετικά με την ποιότητα του σπέρματος έδειξε ότι ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων είχε μειωθεί κατά περισσότερο από 50% και η μείωση δεν είχε καμία σχέση με την ηλικία. Ο κοινός παράγοντας που ανέφεραν οι ερευνητές ήταν τα περιβαλλοντικά φυτοφάρμακα.

Τι κάνουν οι χημικές ουσίες στα φυτοφάρμακα είναι να μιμούνται τα οιστρογόνα μέσα στο σώμα. Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνου στις γυναίκες συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού και στους άνδρες συνδέεται με την παραμόρφωση των ανδρικών χαρακτηριστικών, δηλ. Τη φεμινίωση και την γυναικομαστία. καθώς και τη στειρότητα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα χημικά σε φυτοφάρμακα είναι θανατηφόρα.

Υπάρχουν Μερικά Βήματα Που Μπορείτε Να Κάνετε Εναντίον Αυτού Του Αργού Δηλητηρίου

Πιθανώς το πιο σημαντικό είναι να εκπαιδεύεται και να υποβάλλει στους νομοθέτες τη δυνατότητα να περιορίζουν ή / και να εξαλείφουν χημικές ουσίες στη γεωργία.

  1. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟ. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που τρώνε τρόφιμα που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων έχουν διπλάσιο αριθμό σπερματοζωαρίων από τους ομολόγους τους που καταναλώνουν φυτοφάρμακα.
  2. ΦΥΣΙΚΗ ΦΥΣΗ. Ένας από τους λόγους που η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι επειδή η ίδια η ίνα απορροφά τις τοξίνες και τις μεταφέρει από το σώμα με ταχύτερο ρυθμό. Επίσης, επειδή οι ίνες απορροφούν τη χοληστερόλη και έτσι μειώνουν τα επίπεδα στο σώμα, αποτρέπουν την απορρόφηση πολλών από τις οιστρογονικές χημικές ουσίες επειδή η χοληστερόλη απαιτείται για την παραγωγή ορμονών.
  3. ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα χόρτα μουστάρδας, τα γογγύλια, το κουνουπίδι και τα λάχανα της βρυξελίνας. Αυτές οι τροφές μειώνουν επίσης το μεταβολισμό των οιστρογόνων.
  4. ΦΥΣΙΚΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ. Αυτή είναι μια φυτική μορφή οιστρογόνου ουσίας και βρίσκεται σε όλα τα προϊόντα σόγιας, όπως tofu, tempeh, γάλα σόγιας και οίδημα (οι πράσινες σπόροι σόγιας που βρίσκονται συχνά στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων). Τα φυτικά οιστρογόνα εκτοπίζουν το τοξικό οιστρογόνο. Μια μελέτη στην Ιαπωνία έδειξε ότι όσοι τρώνε υψηλά επίπεδα σόγιας έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
  5. ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΕΓΕΤΑΡΙΑ. Οι τρώγοντες βαρύ κρέας τείνουν να έχουν περισσότερες συχνότητες καρκίνου του αναπαραγωγικού οργάνου.
  6. ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Αντ ‘αυτού, τυλίξτε τα τρόφιμα με το αλεύκαστο χαρτί και αποθηκεύστε τα σε γυάλινα δοχεία. Εάν οι πλαστικές σακούλες είναι αναπόφευκτες, προστατεύστε το φαγητό με αλεύκαστα χαρτοπετσέτες μέσα στην τσάντα, από το φαγητό.
  7. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ. Μελέτες δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σπέρμα από τις περιβαλλοντικές τοξίνες.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τη σωστή διατροφή, αλλά τα σωστά που λαμβάνονται στις σωστές δόσεις θα κάνουν μια τεράστια διαφορά στην κατάσταση της υγείας ενός ατόμου.

Η Neways International παράγει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα ασφαλών προϊόντων, όλα χωρίς τη χρήση επιβλαβών συστατικών ή τοξινών. Είναι η μοναδική εταιρεία του είδους της στον κόσμο. Η αποστολή είναι να παράγει τα ασφαλέστερα, πιο αποτελεσματικά καταναλωτικά προϊόντα στον κόσμο χωρίς τη χρήση επιβλαβών συστατικών ή τοξινών και να βελτιώσει την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει ένα τμήμα στον ιστότοπο που θα σας καθοδηγήσει μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής. εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με κάποιο από τα προϊόντα, θα χαρώ να σας βοηθήσω.

Η Neways βοήθησε εκατοντάδες χιλιάδες ανεξάρτητους διανομείς σε περισσότερες από 23 χώρες να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία, μεγαλύτερη ελευθερία και βελτίωση της υγείας. Ακόμη και αν αποφασίσετε να είστε μόνο ένας καταναλωτής, οι ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται είναι με την Neways International.

Σχολιάστε