Πόσο Σας Προβληματίζει Η Δυσκολία Στην Δημιουργία Οικογένειας;

Πόσο Σας Προβληματίζει Η Δυσκολία Στην Δημιουργία Οικογένειας;

Το έχω δει πάρα πολλές φορές για να μετράω. Ένα ζευγάρι παντρεύεται και αρχίζει να χτίζει μια ζωή μαζί. Τότε έρχονται τα παιδιά, και μαζί τους περισσότερη ευθύνη και άγχος.

Ο μπαμπάς βρίσκεται στην ταχεία επιτυχία στην καριέρα του. Όπως και πολλοί άντρες, γοητεύεται από την ιδέα να φτάσει στην κορυφή του επαγγέλματός του.

Μόνο ένα πρόβλημα: Καθώς ανεβαίνει στην κορυφή, ξεχνά να φέρει μαζί του την οικογένειά του. (Αυτό μπορεί και συμβαίνει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αλλά η κατάσταση που περιγράφω είναι αυτό που βλέπω πιο συχνά στο γραφείο μου.)

Κτίζει τη ζωή του γύρω από την εργασία. χτίζει τη ζωή της γύρω από τα παιδιά. Με τρόπο ομιλίας, έχει μια σχέση με την καριέρα του, και έχει μια υπόθεση με τα παιδιά.

Η σύζυγος και τα παιδιά μπορεί να έχουν “χτυπήσει στην πόρτα του” για την προσοχή του συζύγου, αλλά δεν έχει απαντήσει, μερικές φορές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως, υπήρξαν πολλοί αγώνες πάνω σε κοσμικά πράγματα, ενώ αυτό που πραγματικά αναζητά η οικογένεια είναι μια αίσθηση σύνδεσης.

Μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι φτάνει στο γραφείο μου, είναι συγκάτοικοι στην καλύτερη περίπτωση, και πλήρεις ξένους, ή μερικές φορές εχθρούς, στη χειρότερη περίπτωση. Καθώς αρχίζουμε να εξετάζουμε ποια είναι τα προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα διορθώσουμε, το αναπόφευκτο και το κερδοσκοπικό, η δυσαρέσκεια έρχεται να χυθεί.

“Δεν θα σε δούμε ποτέ! Το μόνο που κάνεις είναι να δουλεύεις, να δουλεύεις, να δουλεύεις, να χάσεις το παιχνίδι μπέιζμπολ του Jimmy.

Η απάντησή του: “Δεν μπορώ να βοηθήσω! Πρέπει να φροντίσω για την οικογένειά μου, κάποιος πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά!”

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ένας κόκκος αλήθειας (“πρέπει να φροντίζω για την οικογένειά μου”) έχει ληφθεί και έτσι στριμμένος και λυγισμένος από το σχήμα που καταστρέφει την οικογένεια.

Τι Σημαίνει Πραγματικά Η Παροχή Μιας Οικογένειας;

Με απλά λόγια, σημαίνει να είσαι ένας πλήρης και πλήρης συνεργάτης σε αυτή την περιπέτεια που ονομάζουμε οικογένεια, σε όλα, από το να κάνεις πιάτα και να κάνεις λουτρά να μπαίνεις στον συναισθηματικό κόσμο του συντρόφου σου.

Ας βάλουμε μερικά χέρια και πόδια σε αυτή την αντίληψη ότι είμαστε συνεργάτες. Χρειάζεται περισσότερη από την παρουσία σας. Παίρνει πλήρη συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της οικογένειας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους απαιτείται πλήρης συμμετοχή:

  • Ανατροφή των παιδιών. Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς. Αυτή είναι μια τόσο απλή ιδέα, όμως τόσο βαθιά. Σε όλα, από την αλλαγή πάνες μέχρι την επιδιόρθωση σπασμένων καρδιών, οι μπαμπάδες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των παιδιών τους.
  • Εγχώριες δουλειές. Είναι πραγματικά απλό, έτσι δεν είναι; Και οι δύο άνθρωποι ζουν στο σπίτι, οπότε και οι δύο πρέπει να έχουν εξίσου ανάλογο μερίδιο της φροντίδας του. Έχω ακούσει ότι είπε ότι οι πραγματικοί άνδρες δεν κάνουν παράθυρα. Οι πραγματικοί άνδρες κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για την οικογένεια.
  • Χρόνος. Αυτό είναι το ενεργό συστατικό στην φροντίδα των παιδιών. Ξεχάστε το κλισέ για τον ποιοτικό χρόνο. Απλά περάστε χρόνο μαζί, κάντε κάτι ή μην κάνετε τίποτα καθόλου.
  • Σχεδίαση. Ο κοινός σχεδιασμός για τις μελλοντικές ανάγκες της οικογένειας είναι ένα έργο που παραβλέπεται εύκολα και αφήνεται στην τύχη. Αλλά στο βιβλίο του “Tender Warrior” (Multnomah Books, 16,99 δολάρια), ο Stu Weber αποκαλεί αυτή την «προσωρινή καρδιά» ενός ανθρώπου. Σημαίνει να κοιτάς μπροστά και να σχεδιάζεις τις ανάγκες της οικογένειας.
  • Οικειότητα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τους περισσότερους άνδρες. Για τους άνδρες, η οικειότητα παίρνει όλα μπερδεμένα με το σεξ. Το σεξ είναι μέρος της οικειότητας, αλλά μόνο ένα μέρος.

Προκειμένου ένας άνθρωπος να δημιουργήσει μια ευκαιρία για συναισθηματική οικειότητα με τον σύντροφό του, πρέπει να ικανοποιηθούν ορισμένες ανάγκες. Σύμφωνα με τον Willard Harley, συγγραφέα των «Αναγκών του, οι ανάγκες του», οι πέντε πρώτες ανάγκες είναι:

  1. Η αγάπη. Η αφή δεν οδηγεί αναγκαστικά σε σεξ. Το άγγιγμα που λέει, “ είναι σημαντικό για μένα και μου νοιάζει. ”
  2. Συνομιλία. Μιλώντας για χάρη της ομιλίας μπορεί να είναι μια εμπειρία συγκόλλησης για ζευγάρια. Ο μόνος στόχος είναι να μοιραστείτε τον εαυτό σας μεταξύ τους.
  3. Ειλικρίνεια και διαφάνεια. Αυτό απαιτεί εμπιστοσύνη και ευπάθεια. Η οικειότητα αφήνει κάποιον να γνωρίζει ποιος είσαι.
  4. Χρηματοδοτική συνεισφορά. Ο ένας τόσοι πολλοί άνδρες κολλάνε.
  5. Οικογενειακή δέσμευση. Να είσαι εκεί για να μοιραστείς το μέτωπο καθώς και τις χαρές.

Η παροχή μιας οικογένειας είναι πολύ περισσότερο από την παροχή μόνο υλικών πραγμάτων.

Όπως λέει ο Charles Petty του Family Success Unlimited, «Ανεβείτε τη σκάλα της επιτυχίας και φέρτε την οικογένειά σας μαζί σας».

Η κατώτατη γραμμή είναι η εξής: Καμία ποσότητα επαγγελματικής βοήθειας δεν μπορεί να αντισταθμίσει την αποτυχία στο σπίτι. Τόσοι πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται στον ρόλο του παρόχου που ξεχνούν να δώσουν το πιο σημαντικό πράγμα – τους ίδιους.

Σχολιάστε