Ό,τι Κάνετε Καθημερινά Επηρεάζει Τη Διαδικασία Ωρίμανσης Σπέρματος

Ενώ μια γυναίκα γεννιέται με όλα τα αυγά που θα έχει ποτέ, οι άνδρες παράγουν σπέρμα σε συνεχή βάση. Επομένως, αυτό που κάνει ο άντρας σε καθημερινή βάση μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία ωρίμανσης του σπέρματος.

Το κάπνισμα, το ποτό, τα ναρκωτικά, το στρες, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης μπορούν να συμβάλουν στην κακή ποιότητα του σπέρματος. Και, πρόσφατα ανακαλύφθηκε, η ποιότητα του σπέρματος ενός ανθρώπου αρχίζει να μειώνεται γύρω στην ηλικία των 25 ετών.

Υπάρχουν πέντε βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική ποιότητα του σπέρματος. Περιλαμβάνουν την κινητικότητα του σπέρματος, την ταχύτητα, τον αριθμό, τη συγκέντρωση και τη μορφολογία (σχήμα και μέγεθος).

Μια αδυναμία σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες σύλληψης.

Κινητικότητα

Η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων είναι ένας όρος που περιγράφει την ικανότητα του σπέρματος να κινηθεί ενεργά: με άλλα λόγια, είναι το σπέρμα “ισχυροί κολυμβητές;” Σε υγιή σπερματοζωάρια, συνήθως περισσότερο από το 50% είναι ενεργά, με πάνω από 25% να κινούνται δυναμικά σε μία κατεύθυνση.

Η κινητικότητα επιτρέπει στο σπερματοζωάριο να ταξιδεύει μέσα από τον αυχενικό σωλήνα, στη μήτρα και τις σάλπιγγες και τέλος να διεισδύει στο αυγό.

Ταχύτητα

Η πρόσθια κίνηση του σπέρματος που ονομάζεται προοδευτική κινητικότητα, πρόοδος ή γρήγορη γραμμική πρόοδος. Υπάρχουν επίσης διάφοροι διαφορετικοί τρόποι ταξινόμησης της μετακίνησης προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (1999), σε ένα υγιές αρσενικό, πάνω από το 25% του σπέρματος θα παρουσιάσει προοδευτική κινητικότητα. Θεωρείται ότι αυτά είναι τα σπερματοζωάρια με την καλύτερη πιθανότητα επιτυχούς γονιμοποίησης ενός αυγού.

Η ταχεία γραμμική πρόοδος έδειξε βελτίωση μεγαλύτερη από 60% μετά από τέσσερις μήνες θεραπείας με βελονισμό, φυτικό φάρμακο και συμπληρώματα.

Τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αναφέρεται στον αριθμό των σπερματοζωαρίων στο υγρό που εκσπερμάται (σπέρμα). Υπάρχουν πάνω από 40 εκατομμύρια σπερματοζωάρια σε μια κανονική εκσπερμάτωση. Συνολικός αριθμός κάτω των 40 εκατομμυρίων μπορεί να υποδηλώνει μειωμένη γονιμότητα.

Με το μοναδικό πρωτόκολλο βελονισμού του Κέντρου Berkley, βοτανοθεραπείας και συμπληρωμάτων, ο αριθμός αυξήθηκε περισσότερο από 14% μετά από τέσσερις μήνες θεραπείας.

Συγκέντρωση

Η συγκέντρωση είναι ένα μέτρο του αριθμού των σπερματοζωαρίων σε ένα χιλιοστόλιτρο σπέρματος. Η κανονική συγκέντρωση είναι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια κύτταρα σπέρματος ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος.

Με το μοναδικό πρωτόκολλο του Κέντρου Berkley που συνδυάζει τον βελονισμό, το φυτικό φάρμακο και τα κατάλληλα συμπληρώματα, η συγκέντρωση βελτιώθηκε μετά από τέσσερις μήνες θεραπείας.

Μορφολογία (σχήμα και μέγεθος)

Ένα υγιές κύτταρο σπερματοζωαρίων θα έχει σχήμα παρόμοιο με ένα μύδι. Το ωοειδές κεφάλι του σπέρματος περιέχει το γενετικό υλικό, το κέντρο παρέχει ενέργεια και η ουρά προωθεί το σπέρμα προς τα εμπρός.

Βασικές Πληροφορίες Για Προβλήματα Του Προστάτη Ανάλογα Με Ηλικία

Χρησιμοποιώντας τα αυστηρά κριτήρια που έθεσε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (1999), οι μελέτες των προγραμμάτων υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής τεχνολογίας δείχνουν χαμηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης με λιγότερο από 15% φυσιολογικές μορφές. Επιπλέον, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ανώμαλο σχήμα σπέρματος δεν μπορεί να γονιμοποιήσει ένα αυγό.

Υπογονικότητα

Ο όρος υπογονιμότητα αναφέρεται σε ζευγάρια που δεν είναι σε θέση να επιτύχουν σύλληψη μετά από ένα έτος μη προστατευμένης συνουσίας (ή 6 μήνες εάν η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών). Είναι διαφορετικό από τη στειρότητα. Ένα ζευγαρωτό ζευγάρι έχει απλώς λιγότερες πιθανότητες να συλλάβει κατά τη διάρκεια ενός δεδομένου μήνα από ό, τι τα γόνιμα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης για την γυναικομαστία και τον έλεγχο τον ορμονών.

Σχολιάστε