Οδηγός Για Την Αύξηση Της Ενδογενούς Τεστοστερόνης

Ο πρωταρχικός στόχος των φυτικών ενισχυτών τεστοστερόνης είναι η αύξηση της ενδογενούς τεστοστερόνης. 

Οι άνδρες επιθυμούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενδογενούς τεστοστερόνης επειδή η τεστοστερόνη είναι γνωστό ότι αυξάνει τη μυϊκότητα, τη δύναμη, την αντοχή και τη λίμπιντο. Εδώ σημειώνεται ότι το Titan Gel είναι το απόλυτο βοήθημα για την βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων!

Η τεστοστερόνη είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH), «ο κύριος όλων των ορμονών». 

Η ενδογενής τεστοστερόνη είναι αυτή που υπάρχει μέσα στο σώμα, σε αντίθεση με την εξωγενή ή συνθετική τεστοστερόνη που δημιουργείται έξω από το σώμα. Προϊόντα όπως το Tribulus Terrestris και το Eurycoma Longifolia αυξάνουν φυσικά τα επίπεδα τεστοστερόνης μέσα στο σώμα.

Έλλειμμα Σε HGH

Όσοι έχουν έλλειμμα σε HGH εμφανίζουν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Επειδή η χρήση συνθετικών ορμονών για την αντικατάσταση αυτών που λείπουν είναι γνωστό ότι προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, πολλοί άνθρωποι δοκιμάζουν ενισχυτικά φυτικής τεστοστερόνης περίπου σαν το Titan Gel για να αυξήσουν φυσικά τα επίπεδα τεστοστερόνης και HGH.

Κλινική έρευνα στη Βουλγαρία έδειξε ότι το Tribulus Terrestris, ένα φυτικό ενισχυτικό τεστοστερόνης, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενδογενούς τεστοστερόνης έως και 40%. Πιστεύεται ότι το tribulus διεγείρει την παραγωγή της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) του σώματος, μια ορμόνη που, μεταξύ άλλων, διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης από τους όρχεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι μελέτες αυτού του φυτικού ενισχυτή τεστοστερόνης προέκυψαν μετά την απαγόρευση της χρήσης αναβολικών στεροειδών (όπως η συνθετική τεστοστερόνη) από τους Ολυμπιακούς αθλητές. Οι αθλητές έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να ενισχύσουν φυσικά την τεστοστερόνη.

Φυτικά Ενισχυτικά Τεστοστερόνης

Εκτός από άτυπες μελέτες από εταιρείες που παράγουν φυτικά ενισχυτικά τεστοστερόνης, οι περισσότερες έρευνες πραγματοποιούνται από φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν συνθετικές ορμόνες. Η συνθετική τεστοστερόνη δεν αυξάνει μακροπρόθεσμα την ενδογενή τεστοστερόνη. Σχεδιάστηκε για χρήση σε άνδρες που δεν μπορούν για ιατρικούς λόγους, όπως λείπουν οι όρχεις, να παράγουν μόνη τους τεστοστερόνη.

Τώρα χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ανεπαρκειών τεστοστερόνης με αποτέλεσμα το σώμα να παράγει λιγότερη τεστοστερόνη φυσικά ή το μεγαλύτερο μέρος της τεστοστερόνης καταλήγει δεσμευμένο σε πρωτεΐνες. Δεν είναι σαφές ποιο.

Αθλητική Ικανότητα

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το υπερβολικό λίπος που καταναλώνεται με τη μία ή την άλλη μορφή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, χαμηλότερη λίμπιντο και εναλλαγές της διάθεσης. Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη πιστεύουν ότι αυτές οι επιπτώσεις οφείλονται σε μια ανισορροπία των ορμονών που παράγονται από το σώμα όταν αρχίζει να εργάζεται για να κάψει τα περιττά αποθέματα λίπους μετά την κατανάλωση τροφής.

Η δίαιτα black latte δεν είναι για όλους, αλλά είναι κάτι που έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των ανδρών.

Οι άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την αθλητική ικανότητα, να αυξήσουν την ενέργεια, να βελτιώσουν τη σεξουαλική ορμή ή οποιοδήποτε άλλο από τα πράγματα που είναι γνωστό ότι κάνει η τεστοστερόνη, η δοκιμή ενός φυτικού ενισχυτή τεστοστερόνης για τη φυσική ενίσχυση της τεστοστερόνης δεν μπορεί να βλάψει, δεν υπάρχουν επιβλαβείς παρενέργειες για τα περισσότερα από αυτά προϊόντα. 

Υπάρχουν μερικά, που είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα, οπότε κάντε λίγη έρευνα για τα βότανα σας. Μερικά από αυτά τα προϊόντα μπορεί φυσικά να αυξήσουν την ενδογενή τεστοστερόνη, την ορμόνη λευτινισμού και ακόμη και την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη.

Χαμηλή Τεστοστερόνη: Προκαλεί Καρδιακές Προσβολές;

Δύο ευρέως αναφερόμενες μελέτες έδειξαν μια σχέση μεταξύ χαμηλής τεστοστερόνης και καρδιακών προσβολών σε διαβητικούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χαμηλή τεστοστερόνη ήταν η αιτία των καρδιακών προσβολών (International Journal of Impotence Research, Ιούλιος 2006). Είναι πιο πιθανό ότι ο διαβήτης βλάπτει τις αρτηρίες να προκαλούν καρδιακές προσβολές και επίσης βλάπτει τους όρχεις να προκαλέσει χαμηλή τεστοστερόνη.

Οι άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη είναι πολύ πιο πιθανό να αποθηκεύουν λίπος κυρίως στην κοιλιά τους, πράγμα που σημαίνει ότι αποθηκεύουν επίσης λίπος στα συκώτια τους. Αυτό παρεμποδίζει την ικανότητα του ήπατος να απομακρύνει την ινσουλίνη από την κυκλοφορία του αίματος αφού έχει κάνει τη δουλειά της να οδηγεί την ινσουλίνη από την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα. 

Αυτοί οι άνθρωποι αναπτύσσουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που προκαλούν τη σύνδεση του σακχάρου στην επιφάνεια των κυτταρικών μεμβρανών, στην περίπτωση αυτή στους όρχεις, και τα καταστρέφουν προκαλώντας χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Εάν είστε ένας άντρας που αποθηκεύει λίπος κυρίως στην κοιλιά σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να κάνετε εξετάσεις αίματος για χοληστερόλη και διαβήτη (HBA1C) και ελέγξτε για υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν το HBA1C σας είναι υψηλό, είστε διαβητικός και πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε εκλεπτυσμένους υδατάνθρακες, να χάσετε βάρος και να δείτε εάν είναι ασφαλές να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης.

Ανακαλύψτε Τις Αιτίες Χαμηλής Τεστοστερόνης

Η εμμηνόπαυση των ανδρών εμφανίζεται μεταξύ των ηλικιών 40 και 55 λόγω των ανδρών που έχουν χαμηλή τεστοστερόνη με την ηλικία. Αν και οι αιτίες της χαμηλής τεστοστερόνης μπορεί να παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση, για τους άνδρες (και τις γυναίκες) που πάσχουν από αυτό, είναι θέμα ανάκτησης της χαράς στη ζωή τους.

Παρόλο που οι αιτίες της χαμηλής τεστοστερόνης μπορεί να είναι πολύ τεχνικές και δύσκολο να κατανοηθούν όταν χρησιμοποιείται ιατρική ορολογία, αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να εξηγήσει γιατί ορισμένοι άνδρες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε τεστοστερόνη διατηρώντας τη ορολογία στο ελάχιστο.

Η χαμηλή τεστοστερόνη ξεκινά με μια πολύπλοκη αλυσίδα σημάτων που ξεκινά στον εγκέφαλο. Αυτή η αλυσίδα ονομάζεται άξονας υποθαλάμου-υπόφυσης-γοναδάλου όπου ενεργοποιείται μια πολύ περίπλοκη φυσιολογική ακολουθία γεγονότων. Η παραγωγή δύο ορμονών από την υπόφυση και τον υποθάλαμο μειώνονται με αποτέλεσμα τα κύτταρα Leydig των όρχεων να παράγουν λιγότερη τεστοστερόνη.

Αυτές οι αιτίες για χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να προέρχονται από βλάβη στον υποθάλαμο, την υπόφυση ή τους όρχεις που αναστέλλουν την παραγωγή ορμονών. Τα γεγονότα της φυσικής ζωής πολλές φορές το καθιστούν δύσκολο να αποφευχθεί.

Συνήθειες Διαβίωσης

Η έλλειψη άσκησης, η ανθυγιεινή διατροφή, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι όλες αιτίες χαμηλής τεστοστερόνης που μπορούν να τροποποιηθούν αλλάζοντας τις συνήθειες διαβίωσης κάποιου. Αυτοί οι παράγοντες ευθύνονται για ορισμένες από τις προαναφερθείσες βλάβες των αδένων.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε τεστοστερόνη περιλαμβάνουν κακή κυκλοφορία και υπέρταση. Η χρήση συνταγογραφούμενων ή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μπορεί επίσης να είναι αιτία χαμηλής τεστοστερόνης. Ψυχολογικά προβλήματα, επίσης, πιστεύεται ότι σε ορισμένους κύκλους μπορεί να προκαλέσει έναν άνδρα να υποφέρει χαμηλή τεστοστερόνη, αν και δεν υπάρχει συναίνεση για αυτό.

Αν και οι αιτίες για τη χαμηλή τεστοστερόνη ποικίλλουν και πολλές από αυτές μπορεί να είναι εκτός ελέγχου κάποιου, υπάρχουν θεραπείες με τη μορφή θεραπείας αντικατάστασης τεστοστερόνης. Αυτές οι θεραπείες συνίστανται στην αύξηση ενός άνδρα χαμηλής περιεκτικότητας σε τεστοστερόνη σε ένα φυσιολογικό επίπεδο τεστοστερόνης, με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε να ανακουφίσει τυχόν συμπτώματα από τα οποία υποφέρει.