Μια Ιστορία Για Την Αντικατάσταση Ισχίου

Η μητέρα μου είχε μόλις υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου και δεν ήταν εύκολη διαδικασία για να χειριστεί. Δεν ήταν μόνο το κόστος που ήταν δύσκολο αλλά η αργή και οδυνηρή ανάκαμψη που ακολούθησε. Ήταν επίσης σχεδιασμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς μπορείτε να φανταστείτε ότι κάποιος που μόλις είχε αντικατάσταση ισχίου θα ήταν.

Ιστορία Για Την Αντικατάσταση Ισχίου

Η μητέρα μου είχε αντικαταστήσει το ισχίο της λόγω μιας σπάνιας κατάστασης από την οποία υπέφερε. Έζησε αρκετά πόνο για μήνες πριν λάβει την είδηση ​​ότι θα χρειαζόταν αντικατάσταση ισχίου – εβδομάδες πριν καν το είχε ελέγξει. Έπεσε με αγγειακή νέκρωση, αλλά δεν έδειξε κανένα από τα σημάδια της νόσου και γι ‘αυτό πήρα τόσο πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσω ποιο ήταν το πρόβλημά της.

Η αγγειακή νέκρωση είναι συνήθως μια πάθηση που είτε οι αυτοδύτες, οι αλκοολικοί, οι πολύ ηλικιωμένοι, είτε κάποιοι αθλητές, και πιστεύω ότι δεν ταιριάζει σε καμία από αυτές τις κατηγορίες. 

Έλλειψη Ροής Αίματος Σε Περιοχές Του Οστού

Το οστό αρχίζει πραγματικά να πεθαίνει επειδή στερείται της ζωής που δίνει αίμα, αλλά επειδή συμβαίνει μέσα στο οστό, είναι πολύ, πολύ δύσκολο να διαγνωστεί. Για αυτήν, η νέκρωση έκανε αρκετή ζημιά για να την κάνει να χρειαστεί αντικατάσταση ισχίου. Το ισχίο της ήταν απλά αδύναμο και σαπισμένο μέσα.

Οι διαδικασίες αντικατάστασης έχουν αυξηθεί αλματωδώς τις τελευταίες γενιές και αυτό το έκανε πολύ πιο εύκολο. Παρόλα αυτά, ήταν μήνες πριν από την επιστροφή της κινητικότητάς της και η μαμά μου χρειαζόταν πολλές μάλλον επίπονες και δύσκολες συνεδρίες με έναν φυσιοθεραπευτή για να επιτύχει την πρόοδο. Περπατάει ακόμα με ένα ελαφρύ κουραστικό σήμερα, αλλά είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση από το που ήταν.

Η αντικατάσταση του ισχίου της ήταν επιτυχημένη, αλλά θα την επιβαρύνει χωρίς μεγάλη ανακούφιση. Λόγω της καρφίτσας στο ισχίο της, θα πυροδοτεί πάντα ανιχνευτές μετάλλων στα αεροδρόμια, οπότε φέρει μια σημείωση γιατρού για να ενημερώσει το προσωπικό ασφαλείας για την κατάσταση. 

Επιπλέον, δεν είναι τόσο δραστήρια όσο ήταν λόγω της χειρουργικής επέμβασης αντικατάστασης ισχίου. Δεν έχει πουθενά κοντά στο κίνημα που είχε πριν από αυτή την κατάσταση, και μπορεί εύκολα να κουραστεί να κάνει τα μικρότερα πράγματα.

Τέλος, έχει ένα παράπονο κοινό σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε σημαντική χειρουργική επέμβαση. Μπορεί πραγματικά να το νιώσει όταν αλλάζει ο καιρός. Η αντικατάσταση ισχίου της την ενημερώνει Αν και αυτό φαίνεται ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση, μπορεί πραγματικά να πει πότε υπάρχει μια καταιγίδα στον ορίζοντα, μπορεί να αισθάνεται πόνο και άβολα όλη την ημέρα και μερικές φορές ο πόνος επιμένει για μέρες.

Σχολιάστε