Οι Άνδρες Και Η Candida – Τί Να Προσέξετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις μολύνσεις από μύκητες ζύμης ή το Candida albicans (επίσης γνωστό ως τσίχλα και μπαλανίτιδα) ως θηλυκό ζήτημα, ωστόσο, οι άνδρες συχνά αναπτύσσουν την κατάσταση.

Η Candida στους άνδρες εμφανίζεται στην περιοχή της βουβωνικής χώρας. μπορεί να προκαλέσει πόνο, κνησμό και ερυθρότητα της κεφαλής του πέους, του οσχέου και της ακροποσθίας. Συχνά, μικρές λευκές κηλίδες στο πέος, καψίματα αισθήσεων κατά τη συνουσία και παροδικά εξανθήματα μπορεί να εντοπίσουν την πάθηση.

Candida

Λόγω του γεγονότος ότι η Candida ευδοκιμεί σε ζεστό, ιδρωμένο και ερεθισμένο δέρμα, οι άντρες χωρίς περιτομή είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακροποσθία πρήζεται ακόμη και ρωγμές λόγω της αλλεργίας ζύμης. Επιπλέον, όχι μόνο, η μυκητιακή ζύμη ευδοκιμεί στην υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που συναντάται στους άνδρες με διαβήτη, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε αρώματα, βαφές, σαπούνια και πηκτές ντους.

Υπάρχει κάποια συζήτηση στις κοινότητες ιατρικής και ολιστικής υγειονομικής περίθαλψης, ανεξάρτητα από το αν η Candida είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια (STD). Ο λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη ένα μικρό ποσό στο σώμα τους.

Στην πραγματικότητα είναι πιο συχνή στους άνδρες που δεν είναι σεξουαλικά ενεργοί, αλλά η λοίμωξη μπορεί να μεταδοθεί μέσω του φύλου. Εάν ένας άντρας έχει ανδρικό σεξουαλικό σύντροφο, προφυλακτικά με nonoxynol-9 που προστίθενται στο λιπαντικό μπορεί να συμβάλλουν στην μόλυνση της πρωκτικής ζύμης. Στην ετεροφυλόφιλη συνουσία, οι άνδρες μπορεί να αναπτύξουν το Balanitis εάν ο θηλυκός σεξουαλικός τους συνεργάτης έχει μολυνθεί με ζύμη.

Τι Συμβαίνει Με Την Βαλανίτιδα;

Η βαλανίτιδα αντιμετωπίζεται παραδοσιακά με αντιμυκητιασική κρέμα συνταγής και φάρμακα, ωστόσο. εναλλακτικές θεραπείες είναι άμεσα διαθέσιμες. Επειδή η Candida πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε σκοτεινό και υγρό περιβάλλον, συνιστάται ρούχα που επιτρέπουν καλό αερισμό του σώματος. Όλα τα ρούχα που φοριούνται δίπλα στο δέρμα πρέπει να αφαιρούνται και να πλένονται μετά από κάθε φθορά.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας για μια μόλυνση ζύμης, η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης, οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική άσκηση ή εφίδρωση δεν συνιστάται μέχρι να απαλλαγεί η κατάσταση. Αφού κολυμπήσετε ή ξοδέψετε πολύ χρόνο στο νερό, τα μαγιό πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό. Η περιοχή των γεννητικών οργάνων θα πρέπει να διατηρείται καθαρή και τα ντους είναι προτιμότερα από το μπάνιο στα μπανιέρες.

Τα απλά απορροφημένα σαπούνια ενθαρρύνονται ιδιαίτερα για κολύμβηση, όπως και τα ζεστά μπανιέρες sitz που εγχύονται με μερικές σταγόνες ελαίου τσαγιού (Melaleuca alternifolia). Σε μια εσωτερική σημείωση, το πόσιμο καθαρό, χωρίς ζάχαρη χυμός βακκίνιων, αραιωμένο με νερό μπορεί να κρατήσει την ουροδόχο κύστη του πέους καθαρή ενώ το εξωτερικό δέρμα θεραπεύει.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή του γάλακτος, των μανιταριών, της καφεΐνης, της ζάχαρης και του ψωμιού. Κάποιοι ολιστικοί επαγγελματίες προτείνουν την κατάποση ακατέργαστου σκόρδου. Κάποιος πρέπει πρώτα να αναζητήσει εναλλακτική ιατρική συμβουλή πριν την κατάποση, λόγω της θερμικής φύσης του σκόρδου και των ιδιοτήτων που προκαλούν δυσπεψία.

Σχολιάστε