Αλκοόλ – Κακό Για Ουρική Αρθρίτιδα – Τι Μπορείτε Να Κάνετε

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια πλούσιου ανθρώπου; Όχι σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες και τώρα πίνουν μπύρα με ουρική αρθρίτιδα. Φαίνεται ότι το ποτό του κοινού ανθρώπου είναι το χειρότερο υγρό που μπορείτε να πιείτε εάν έχετε ουρική αρθρίτιδα ή είστε επιρρεπείς στην ανάπτυξη της νόσου.

Στη μεγαλύτερη μελέτη σχετικά με το θέμα της ουρικής αρθρίτιδας και του οινοπνεύματος, η έρευνα έδειξε ότι μόλις δύο μπύρες την εβδομάδα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας κατά 25%. Οι άνδρες που έπιναν δύο μπύρες την ημέρα ή περισσότερο είναι 200% πιθανότερο να αναπτύξουν ουρική αρθρίτιδα ως μη πίνουν οι μπύρες. Όσο περισσότερη μπύρα πίνετε, τόσο περισσότερο αυξάνετε τις πιθανότητες επίθεσης.

Οι άντρες που έπιναν οινοπνευματώδη ποτά ή ποτά με αλκοόλ είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε επίθεση ουρικής αρθρίτιδας, αλλά ακόμη και ένα ποτό την ημέρα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας και εάν πίνετε δύο φορές την ημέρα, η αύξηση είναι στο εύρος 60%.

Τώρα πάρτε αυτό, το κρασί πόσιμο με μετριοπάθεια μπορεί να είναι εντάξει και αν έχετε ένα ποτήρι την ημέρα μπορεί ακόμη και να μειώσει τις πιθανότητές σας να πάρει μια επίθεση της ουρικής αρθρίτιδας. Προφανώς, όταν πρόκειται για ουρική αρθρίτιδα, το αλκοόλ δεν δημιουργείται ίσο.

Η μελέτη (Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης), ήταν πάνω από 12 χρόνια και περιλάμβανε 47.000 άνδρες. 730 από αυτούς εμφάνισαν ουρική αρθρίτιδα αυτή τη στιγμή. Οι άντρες μέσης ηλικίας είτε υπέρβαροι είτε στην υψηλή πλευρά της κλίμακας διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας.

Οι Πουρίνες Είναι Πάλι Ο Ένοχος

Τα τρόφιμα και τα ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε πουρίνες μια ουσία που διασπάται σε ουρικό οξύ, η οποία με τη σειρά της αναπτύσσει κρυστάλλους σε σχήμα βελόνας στις αρθρώσεις είναι αυτό που προκαλεί ουρική αρθρίτιδα και όπως αποδεικνύεται ότι η μπύρα είναι υψηλή σε πουρίνες. Άλλοι τύποι αλκοόλ δεν είναι τόσο υψηλοί.

Έτσι, μια μεγάλη ζουμερή μπριζόλα με πολλά λιπαρά και λίγη μπύρα σε μια μεγάλη καλοκαιρινή μέρα μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα για όσους από εμάς υποφέρουν από ουρική αρθρίτιδα και φαίνεται ότι αυτή η μελέτη έχει αποδείξει ότι το αλκοόλ (όπως και στις επιδόσεις στο κρεβάτι) και η ουρική αρθρίτιδα δεν αναμιγνύονται.

Υποθέτω ότι θα πρέπει να εγκατασταθούμε για ένα ποτήρι κρασί, σαλάτα και ψητή πατάτα… όχι! Σταματήστε από την περιοχή μου παρακάτω και μάθετε πώς να ελέγχετε την ουρική αρθρίτιδα σας και να τρώτε ό, τι θέλετε.

Είναι επίσης σύνηθες για τους άνδρες να έχουν απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος, όταν έχουν πρόβλημα με την κένωση της ουροδόχου κύστης τους, ή έναν διογκωμένο προστάτη αδένα που μπορεί να εμποδίσει τη ροή των ούρων μέσω της ουρήθρας. Αυτές οι παθήσεις θέτουν τους άνδρες σε πολύ υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν μόλυνση στην ουροδόχο κύστη τους και επομένως απαιτούν αυξημένη προστασία.

Οι άνδρες θα πρέπει να πίνουν πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, να μείνουν μακριά από διουρητικά που θα μειώσουν την πρόσληψη νερού ή θα αυξήσουν την παραγωγή ούρων όπως ο καφές ή το αλκοόλ και να πίνουν χυμό cranberry που βοηθά στην προστασία από την ανάπτυξη βακτηρίων.

Σχολιάστε